Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vince Young op Vinkentouw in Green Bay

Verstand komt met de jaren en als kersverse dertiger heeft Vince Young dan eindelijk een verstandige beslissing genomen. De voormalig Offensive Rookie of the Year 2006 kiest voor een degelijke omgeving bij de Green Bay Packers. Nu maar hopen dat Aaron Rodgers zich blesseert.

Vince Young had een prachtige toekomst in het verschiet na diverse rookie prijzen en twee Pro Bowl verkiezingen bij de Tennessee Titans. De verstokte PC-game speler van Madden kijkt nog iedere dag Vince Young in de ogen, omdat hij de cover van de laatste cd-rom versie van de populaire game sierde. Helaas had hij een kinderachtige meltdown in 2011, na een ruzie met hoofdcoach Jeff Fisher. Zo raakte hij een jaar na zijn tweede Pro Bowl verkiezing direct uit de gratie in de NFL.

Hij koos eerst voor de verzameling ego’s van de Philadelphia Eagles. Een domme keuze voor een ego als hijzelf. Geen succes in Philly, waarna hij het probeerde bij de Buffalo Bills in heropbouw. Daar werd hij na de preseason ontslagen, omdat hij geen heropbouwende teamplayer was.

Na een jaar kiest hij eindelijk verstandig voor een stabiele organisatie met een duidelijke hiërarchie. Aaron Rodgers is de absolute leider. Als Vince Young nu slim in de schaduw van Rodgers blijft staan, zich positief opstelt naar het team, legt hij de ideale basis voor zijn eigen succes mocht zijn voorganger geblesseerd uitvallen. Hij kan dan zo instromen in de leiderspositie. Enige manco in het plan is dat de Rodgers slechts twee wedstrijden mistte sinds 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *