Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Divisieopzet AFBN in 2014?

De American Football Bond Nederland sleutelt momenteel aan het 2014 seizoen. De wedstrijdcommissie moet in samenspraak met het bestuur en de ALV een aantal harde noten kraken. Onlangs kregen de verenigingen tijdens de Algemene Ledenvergadering een stem in de opmaak van de volgende editie van de competitie. De opdracht was hierbij om een  competitieopzet te vinden, die de jeugd de mogelijkheid zou geven om te groeien. Ook werd er geinformeerd in welke competitieopzet de verschillende landelijke full contact competities zouden moeten opereren.

Op landelijk niveau heerst er een sterke voorkeur voor een 6-6-6 format, drie divisies die allemaal uit zes teams bestaan en die een competitive balance hebben. Vorig seizoen gaat namelijk niet de boeken in als het beste seizoen in de geschiedenis van de sport. De eerste divisie bestond uit acht teams, maar dit bleek te veel van het goede. Verschillende teams kampten met forfaits, iets dat nooit en te nimmer meer mag gebeuren.  Hoe moet de competitie er volgens jullie in 2014 uitzien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *