Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manuel maakt indruk bij debuut Bills

Wie de startende quarterback van de Buffalo Bills is op 8 september is nog niet bekend, maar E.J. Manuel heeft in de eerste oefenwedstrijd laten zien dat hij het tempo van de NFL best aan kan. De rookie mocht van Doug Marrone de hele eerste helft spelen en maakte indruk met zijn rust, doortastendheid en precisie.

In april was Manuel nog de verrassing van de NFL Draft, toen de Bills hem als zestiende namen, maar Manuel heeft al flink wat zieltjes in Buffalo voor zich gewonnen. Hij strijdt met veteraan Kevin Kolb om de positie en mocht van hoofdcoach Marrone laten zien wat hij in huis had tijdens de eerste oefenwedstrijd. Het resultaat: 16-21 passing, 107 yards en een touchdown. Manuel was met name indrukwekkend in de laatste twee minuten voor rust. Hij kreeg van zijn coach de kans een two-minute drill uit te voeren en deed dat tot in de puntjes perfect. 9-9, 95 yards en een 17-yard touchdown naar tight end Doring Dickerson. Het enige minpuntje van de avond was een fumble tijdens de overhandiging van de bal aan C.J. Spiller.

Manuel zelf bleef, zoals we ondertussen van hem kennen, kalm onder alle aandacht en prees vooral zijn ploeggenoten. “Het belangrijkse wat ik wilde doen was om de aanval uit te voeren zoals coach Hackett mij heeft geleerd en om alle andere jongens in positie te krijgen. De veteranen nemen mij geweldig mee in het proces. Het belangrijkste is nu om door te gaan en alles goed uit te voeren.”

De volgende kans die Manuel krijgt is aankomende vrijdag. Dan spelen de Bills in eigen huis tegen de Minnesota Vikings.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *