Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Schorst de NCAA haar grootste ster?

Een penibel vraagstuk voor de hoge heren van de NCAA. Texas A&M-ster, Heisman Trophy winnaar en levende legende Johnny ‘Football’ Manziel ligt onder vuur. Hij zou namelijk handtekeningen hebben uitgedeeld en daar geld voor hebben ontvangen. En zoals menig NFL-ster heeft ondervonden (denk Reggie Bush, Dez Bryant) mag dat niet.

Momenteel doet de organisatie onderzoek naar het gedrag van Manziel. Vorige week kwamen er geruchten naar boven dat Manziel op vier locaties afgelopen seizoen duizenden handtekeningen had gezet om memorabilia authentiek te maken. Het zou per sessie om meer dan 1,000 producten gaan. De sessies kwamen aan het licht nadat onder andere op eBay producten met Manziel’s handtekening werden aangeboden en in grote getalen. Hij viel enigszins door de mand omdat alle producten met dezelfde pen, in dezelfde houding en op dezelfde plaats op het product waren voorzien van een John Hancock.

Het grote vraagstuk is nu hoe de NCAA omgaat met de kwestie. Als de organisatie besluit streng op te treden tegen Manziel, dan zou hij wel eens het hele seizoen niet in actie kunnen komen voor de Aggies. Je kunt beargumenteren dat men geen keus heeft en de regels moet volgen, maar Manziel is de grootste ster die college football heeft gehad sinds Tim Tebow. Al in zijn eerste jaar maakte hij grote indruk, won hij met zijn team de Cotton Bowl en won hij uiteindelijk de Heisman Trophy. Hij was de eerste freshman ooit die de troffee boven het hoofd mocht heffen. De quarterback van A&M ligt echter al langere tijd onder vuur vanwege zijn gedrag. Eerder was er ophef omdat hij werd weggestuurd van een footballcamp van Peyton Manning, volgens insiders omdat hij te laat op kwam dagen en ongeïnteresseerd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *