Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dolphins na 40 jaar naar het Witte Huis

De Miami Dolphins -die in 1972 als enige NFL team ooit ongeslagen bleven- krijgen eindelijk hun verdiende trip naar het Witte Huis. President Obama doet, wat toenmalig president Nixon niet kon doen vanwege beslommeringen met Watergate. Het idee voor het bezoek werd onlangs geopperd door vertegenwoordigers van de Dolphins zelf en de eigenaar moet de reiskosten vergoeden. Desondanks zijn de helden van weleer erg in hun nopjes met het bezoek. Zelfs de legendarische coach Don Shula zal zijn Super Bowl ring van toen oppoetsen.

Als enige team bereikten de Miami Dolphins een perfecte score door alle 17 wedstrijden te winnen. Zelfs Watergate klinkt dan als een knullig excuus om de sporthelden niet te eren. Obama kan hierdoor wel optimaal genieten van zijn tweede en laatste periode in het Witte Huis tussen de sporthelden. Natuurlijk kwamen onder meer de Baltimore Ravens en de New York Giants als meest recente kampioenen op bezoek. Maar in 2011 al nodigde de president de kampioensploeg van de Chicago Bears uit 1986 uit voor thee met een koekje in zijn witte villa. Het is alom bekend dat hij groot Bears-fan is en als je de macht hebt om iedereen uit te nodigen, waarom dan niet je eigen helden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *