Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pitt kiest Savage als startend QB

De Pittsburgh Panthers kiezen, met krap twee weken voor de home opener tegen Florida State, hun startende quarterback. Tom Savage wint de QB-controverse van Chad Voytik.

Savage’ ronde door de NCAA is geen gewone. Als tweemalig transfer-student speelt hij in zijn laatste jaar van beschikbaarheid voor Pittsburgh. Hij startte bijna een heel jaar voor Rutgers. Hij ging vervolgens naar Arizona, maar wilde daar weer weg omdat men daar een spread offense ging draaien achter headcoach Rich Rodriguez. Hij verhuisde tot slot naar Pitt, waar hij vorig jaar niet mocht spelen. Dit jaar lijkt hij klaar om te presteren.

Per ESPN zegt coach Paul Chryst: ‘We zijn liefhebbers van wat hij tot nu toe heeft gedaan. Het is een weerspiegeling van waar hij staat. Ik denk dat Chad (Voytik) zich goed ontwikkelt, maar ik voel me heel goed en zelfverzekerd met Tom.’

Savage zelf beseft dat zijn overwinning over Voytik een marginale is. Hij is zelf amper méér gekwalificeerd dan de Freshman, met slechts één kwalitatief goed seizoen achter de rug. ´Ik zou stom zijn om het voor lief aan te nemen´, zegt Savage. ´Ik kan er niet tevreden over zijn. Het is een privilege, maar ik moet blijven werken.´

Voor Voytik dus geen man over boord: Met Savage’ gedwongen vertrek na dit jaar resten hem drie seizoen om Pitt te leiden. Pitt heeft de afgelopen drie jaar onafgebroken om de BBVA Compass Bowl gestreden, maar  won die voor het laatst in 2010.

(foto: Tom Savage, hier nog spelend voor Rutgers, via Bleacher Report)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *