Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hollywood-script: Van Bajes naar NFL

Brian Banks zou volgens de geruchten honderd voorstellen hebben liggen voor biografieën en filmscripts. De 28-jarige rookie linebacker van de Atlanta Falcons hoopt echter vooral op een vast contract. Het zou een uitroepteken zijn op het Hollywood verhaal van een speler die tien jaar vocht tegen een onterechte veroordeling als verkrachter.

Als 17-jarige jongen moest Banks vijf jaar de cel in voor verkrachting en kidnapping. Hierna had hij nog een voorwaardelijke strafverlenging voor vijf jaar. Allemaal voor een misdaad die hij niet begaan had. Met behulp van een privédetective ontmaskerde hij tien jaar na dato de vrouw die hem in 2002 ten onrechte had aangeklaagd voor verkrachting.

Hij werd tien jaar te laat onschuldig verklaard in mei 2012. In plaats van verbitterd zijn probeerde hij zijn droom te verwezenlijken als NFL-speler. Waarschijnlijk had hij hard getraind aan zijn fysiek in de gevangenis. Hij deed try-outs voor diverse teams, maar kreeg nergens een contract in het American Football walhalla. Hij kwam wel aan de bak bij de Las Vegas Locomotives in de UFL. Helaas een competitie waar iets te snel de stekker uit ging. Nu krijgt hij zijn kans bij de Atlanta Falcons en maakte hij tot op heden twee tackles in de preseason.

Rolmodel
Ondertussen is Banks een inspiratie voor andere sporters die ten onrechte beticht zijn van misdaden. Het mag duidelijk zijn dat veel sporters een doelwit zijn van onzinnige aanklachten. Maar laten we niet vergeten dat iedereen die in de gevangenis zit onschuldig is.

Brian Banks blijft ondertussen knokken voor een vast contract. Pas dan is zijn Hollywood-script en zijn toekomst verzekerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *