Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Flacco: Lewis’ speeches sloegen nergens op

Het was tot vorig jaar het bekende beeld voor een wedstrijd van de Baltimore Ravens. Ray Lewis, in het midden van de troepen, schreeuwend en emotioneel de ploeg oppeppend. De kijker kreeg er kippenvel van, maar nu blijkt dat het bij Joe Flacco meer vragen opriep dan kippenvel.

In een interview met ESPN Magazine gaf Flacco toe dat hij meestal geen idee had wat Lewis nou eigenlijk wilde zeggen. “Ik hou van Ray, en ik vind het geweldig hoe hij altijd vanuit het hart sprak, maar als je goed luisterde naar die speeches, veel ervan sloeg nergens op. Hij meende alles wat hij zei, maar ik had 90 procent van de tijd geen idee wat hij nou eigenlijk zei.”

Lewis was jarenlang de onbetwiste leider van de Ravens en zijn pre-game rituelen zorgden vaak voor mooie televisie. Na het pensioen van Lewis is de leiderschaps rol weggelegd voor Flacco, maar hij gaf toe dat hij het heel anders aanpakt dan Lewis en met succes. Onder leiding van een fantastische Flacco wonnen de Ravens vorig jaar de Super Bowl en bezorgden ze  Lewis het afscheid waar iedere speler van droomt.

Overigens bleek Flacco ook kritisch en niet zonder ego in het interview. De quarterback bekritiseerde de Ravens dat zij in de jaren na 2000 (toen de Ravens ook de Super Bowl wonnen) teveel hadden geleund op Sugar Ray en de defensie. “Ik denk dat ze niet meer dan één playoff-wedstrijd hebben gewonnen na 2000 totdat ik er kwam. Het was duidelijk dat we de volgende stap moesten zetten.” En daar heeft hij gelijk in. Of de Ravens Lewis gaan missen wordt komend jaar duidelijk. Als het aan Flacco zit is zijn team gewoon de favoriet tot iemand anders de titel pakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *