Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Kickalicious’ uit Noorwegen ontslagen in Detroit

De Noorse YouTube sensatie is dinsdag ontslagen bij de Detroit Lions. De 28-jarige kicker, genaamd Harvard Rugland en bijgenaamd Kickalicious, had geen enkele American Football ervaring anders dan zijn trucjes die hij vorig jaar september op YouTube plaatste. Hij scoorde wel alle drie zijn fieldgoals in de preseason en was volgens de geruchten zeer populair in de kleedkamer. Toch leek hij geen echte kans te krijgen tegen David Akers. 

Nadat hij zijn filmpjes op internet had geplaatst en een YouTube-hit werd, gingen hij trainen met oud-NFL kicker Michael Husted in San Diego. Vervolgens had hij tryouts bij de Jets, Browns en Lions. Bij de laatste ploeg werd hij in april gecontracteerd om de strijd aan te gaan met voormalig-Pro Bowl kicker David Akers. Geen eerlijke competitie, vergelijkbaar met oud-Admirals kicker Silvio Diliberto tien jaar geleden. Hij werd ook uitgenodigd voor het trainingskamp-duel met Akers. Toen bij de Philadelphia Eagles. Uiteindelijk ging dit niet door, waarbij sowieso de vraag was of de Admirals’ nummer 14 een echte kans had gekregen als Europeaan tegen een Pro Bowler.

De kans bestaat dat Kickalicious nog wel ergens een plekje kan veroveren in de NFL. Ieder jaar vallen kickers weg, omdat ze te veel missen of geblesseerd raken. En Rugland weet ondanks zijn gebrekkige ervaring in American Football wel raad met de ovale bal. Hij schoot zijn drie fieldgoals van 33, 49 en 50 yards gewoon tussen de palen door.

Bekijk de compilatie van zijn Youtube trucjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *