Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mogelijk verbod op knie-tackles in NFL

De NFL gaat dit jaar tackles gericht op de knieën van onbeschermde spelers monitoren. Als dit een probleem blijkt te zijn, kunnen we volgend jaar een verbod hierop verwachten. Twee knieblessures in de preseason bij spelers die zichzelf niet konden beschermen, hebben tot klachten geleid van spelers zelf. Al zijn er ook genoeg spelers die iedere beperking van fysiek geweld een aantasting vinden van hun grondrecht als NFL-speler.

Dustin Keller, tight end van de Miami Dolphins, en Kevin Williams, defensive tackle bij de Minnesota Vikings, werden het slachtoffer van vervelende tackles op de knieën. Keller is voor het seizoen uitgeschakeld, waar Williams de komende tijd niet aan spelen zal toekomen. Bij de tackle op Keller kun je zien dat hij de bal vangt met de rug naar de verdediger toe en hoe vervolgens de safety van de Houston Texans vol in zijn kniegewricht duikt, waar een tackle op het lichaam ook prima had gekund. De NFL noemt dit tackles op onbeschermde spelers, omdat ze zich niet kunnen verweren.

Als de NFL het komende seizoen ervaart dat het tackelen op de knieën van onbeschermde spelers een probleem is, zullen ze een voorstel indienen bij de jaarlijkse meeting van teameigenaren. Als zij dan met een meerderheid van stemmen akkoord gaan, wordt het tackelen verder beperkt. We zijn dan nog twee maatregelen verwijderd van de National Flag Football League (NFFL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *