Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oregon Ducks baden in luxe

De Oregon Ducks hebben nieuwe faciliteiten voor hun footballteam. Het is ineens een stuk lastiger medelijden te hebben met de winnaars van de vorige Fiesta Bowl. Quarterback Marcus Mariota en   zijn boys chillen in meer luxe dan een universiteitsknul ooit zou moeten meemaken.

Mariota nam ESPN mee op een tour door het nieuwe complex. Je moet hem zien om te geloven, maar hier is de korte run-down.

In de lobby sieren tientallen televisies je uitzicht. Die zenden, natuurlijk, highlights van het team uit en verbruiken daarmee genoeg stroom om mij nooit meer een schuldgevoel te geven als ik de afzuigkap te lang aan laat staan (lees je mee, schatje?).

De entree neemt je ook mee door de verschillende outfits van de Ducks door de jaren. Bij zulke overzichten denk ik altijd: Hoe gaat dat als ze wéér van outtie veranderen? Zo’n display is ingetekend voor drie, vier extra tenues. En dan? Alles een schaaltje kleiner? Mateloos fascinerend.

De Zesde Verdieping

Daar draait het om in dit gebouw: De zesde verdieping, waar alleen de footballers en coaches komen. Bij binnenkomst worden spelers geïnspireerd en begroet door honderden ducks die professioneel football gespeeld hebben. Nerdy weetje: Er speelden vijf Oregon-alumni voor de Amsterdam Admirals, door de jaren.

Verderop is de players lounge. Er is een tafelvoetbal, en poolbiljart. Maar ook hier: De televisies. Spelers ploffen neer op dure banken en kunnen naar een programma naar keuze kijken. Het enige wat deze kamer beter kan maken is entree voor mooie dames en een paar buckets Corona. Heerlijk. Zoals Mariota zegt: ‘Ik zou ervoor betalen om hier te mogen wonen. Just name me the price.’

Tot slot de ‘Area 51’, waar meetings plaatsvinden in met Ferrari-leder bekleden stoelen. Mariota tekent op een glimmende muur (blackboards? Tss…) met een pen die het geheel nog méér shiny maakt. Het eindigt de tour op een football-notie en dat is goed, want dit had net zo goed een episode van MTV Cribs kunnen zijn.

(foto: De War Room waar gameplans worden doorgesproken. Via USA Today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *