Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wat behelst de toekomst van Tebow?

Tim Tebow is een van de meest spraakmakende namen in het hedendaagse football, maar de quarterback heeft het lastig om ergens in de NFL een plaatsje op het roster te verdienen. Dit jaar probeert de Heisman Trophy-winnaar het bij de New England Patriots, maar echt indruk maken doet hij niet. Hoe ziet de nabije toekomst eruit voor Tebow?

Gisteravond werd duidelijk dat Tebow de eerste ronde met ontslagen heeft doorstaan. Het team van de Patriots werd afgeslankt naar 75 spelers en één daarvan is Tim Tebow. Toch lijkt de superster van de universiteit van Florida weinig kans te maken op een plaats bij de eerste 53. Tebow heeft tot dusver geen goede indruk achter gelaten tijdens het voorseizoen en de Patriots staan erom bekend om slechts twee quarterbacks op te nemen in de selectie.

De kansen voor Tebow lijken dus nihil, maar de quarterback kan zich daar, naar eigen zeggen, niet druk om maken. Aankomende donderdag mogen de Patriots voor de laatste keer oefenen en de verwachting is dat Tebow de kans krijgt zichzelf nog eenmaal in de kijker te spelen. Dat laatste is het enige waar Tebow mee bezig is. “Ik vind het geweldig om te spelen, geweldig om te vechten. Iedereen in deze kleedkamer vindt dat. We houden allemaal van dit spel, daarom zijn we hier. Je wil je niet focussen op verkeerde dingen, maar jet focussen op de voorbereiding en dat lost het zichzelf wel op.”

Of Tebow uiteindelijk de slachting bij de Patriots overleeft is nog maar de vraag. De Patriots hebben al aangegeven Tebow te zien als een quarterback en niet als een tight end of special teams speler. Ze zullen hem dus dragen voor zijn kwaliteit als spelverdeler. En laat dat nou juist het punt zijn waar Tebow het meeste kritiek over krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *