Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Johnny ‘Football’ Manziel voor één helft geschorst

Ergens is Dez Bryant woedend op de straf die Johnny Manziel, beter bekend als Johnny Football, van de NCAA en zijn team heeft gekregen. De sportbond voor studenten en de Texas A&M Aggies maakten bekend hem voor één helft te banken, als gevolg van de beschuldigingen over betalingen aan Manziel’s adres.

Manziel zou geld hebben gekregen voor signeersessies, en om de één of andere reden is het nog steeds verboden voor NCAA-atleten ook maar een penny aan hun hobby te verdienen. Manziel heeft altijd ontkend, en de NCAA kon niet genoeg bewijs vinden. Toch stinkt de zaak: Hij krijgt straf, dus er is iets gebeurd.

Terug naar Dez Bryant: Die misgunt Johnny Football niets, maar hij vindt de NCAA een kromme organisatie. Daar is hij zeer uitgesproken over. Tegen de Fort Worth Star Telegram: ‘Ik ben boos om hoe zij dingen doen. Ik vind het niet eerlijk.’

Vertaling: Bryant vindt dat de NCAA met twee maten meet. Hij vindt óók dat Manziel moet kunnen signeren wat hij wil, en daarvoor betaald moet worden wat de gek er voor geeft. ‘Hij heeft zijn naam gecreëerd. Hij zou alles moeten kunnen doen wat legaal is, en ik geloof niet dat er iets mis mee is om een foto te signeren en daar geld voor te krijgen. De NCAA verdient geld als ze die #2 shirtjes verkopen. Waarom zou hij niet een beetje krijgen?’

Waarom zijn de druiven dan zo zuur voor Dez? Omdat hij de tijd niet terug kan draaien. Bryant geeft toe in 2009 gelogen te hebben tegen de NCAA, na een verder compleet legaal diner bij Deion Sanders thuis. Toen hij later bekende, werd zijn straf niet teruggedraaid en miste hij alsnog een groot deel van het 2009-seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *