Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gamecocks winnen ondanks niet fitte Clowney

Het college-seizoen is geopend. Gisteravond mocht nummer 6 South Carolina het opnemen tegen de noorderburen uit North Carolina, de Tar Heels. Ondanks de eenvoudige overwinning (27-10) riep de wedstrijd meer vragen op dan antwoorden voor de Gamecocks, bijvoorbeeld over de conditie van Jadeveon Clowney.

Dit moest het seizoen worden waarin er eindelijk weer eens een defensieve speler de Heisman Trophy ging winnen. Clowney heeft daar natuurlijk verreweg de beste papieren voor. De defensive end van South Carolina was vorig jaar niet te stoppen en kreeg wereldfaam nadat hij een running back van Michigan soepeltjes ontdeed van zijn helm tijdens de Outback Bowl. Clowney werd de afgelopen maanden soms zelfs de beste spelers in de wereld genoemd, maar die eer kon hij gisteravond niet verdedigen. North Carolina speelde snel en vooral weg van JD, waardoor hij vaak achter de feiten aanliep. Bovendien leek hij niet fit, aangezien hij vaak buiten adem aan de zijlijn in beeld kwam. Hij registreerde in totaal drie tackles en geen sacks in de eerste helft.

De Gamecocks als team hadden verder weinig te klagen over de productie. Connor Shaw was scherp en vond na een aantal minuten receiver Shaq Roland achter de defensie van de Tar Heels voor een touchdown van 65-yard touchdown. Een fieldgoal van Elliot Fry en een touchdown-pass van Kane Whitehurst zorgden na 15 minuten voor een 17-0 stand en dus een comfortabele voorsprong voor South Carolina.

North Carolina wilde echter wel meedoen en bracht vlak na rust de spanning ietwat terug in de wedstrijd. Quinshad Davis bulldozerde de bal in endzone en bracht zijn ploeg op 10 punten. Dichterbij dan dat kwamen de Tar Haals echter niet. Na een onderbreking van de wedstrijd, vanwege hevige bliksem boven het stadion, gooide Mike Davis de wedstrijd op slot. De running back, die een prima wedstrijd kende met 115 yards en een TD, brak los aan de rechterkant van het veld en vond zichzelf 75 yards later terug in de endzone. Het bracht de eindstand  op 27-10.

Het gesprek van de dag was echter het matige optreden van Clowney. Sommige experts beweren dat hij dit seizoen beter niet kan spelen om zijn Draft-status te bewaken, maar dat vind Clowney niks. Hij zei na de wedstrijd dat niemand zich zorgen hoeft te maken. “Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. Het wordt vanzelf beter. Week na week, het wordt vanzelf beter.”

Steve Spurrier was niet zo mild voor de prestatie van Clowney. “Heb je gezien wat ik zag? Ik hoef het jullie niet te vertellen, schrijf wat je ziet. We moeten aan de conditie van het hele team blijven werken”, aldus Spurrier die opmerkelijk genoeg toegeeft dat zijn team niet fit genoeg is.

Foto: Yahoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *