Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Giants coach bezorgt runningback beenbreuk

De laatste speelronde in de preseason was als vanouds totaal zinloos. Toch vond de coach van de New York Giants het nodig om zijn runningback Andre Brown langer op het veld te laten staan in de met 28-20 verloren wedstrijd tegen de Patriots. Dat heeft hij geweten, want zijn grondaanval is nu gehalveerd. Brown brak namelijk zijn been in zijn extra speeltijd en is voorlopig uitgeschakeld. Een fikse aderlating voor coach Coughlin die boos was over de slechte prestaties in de vorige wedstrijd en zijn speler een lesje wilde leren.

Waar hij de rest van zijn basisspelers aan het einde van het eerste kwart wisselden, liet hij Andre Brown staan. En ruim een kwart nadat de rest al was gaan douchen, brak de runningback zijn been. Na de wedstrijd had Tom Coughlin alleen te zeggen dat hij hem langer liet staan, omdat Brown beter moest spelen dan de vorige wedstrijd. Zoals wel vaker leeft de hoofdcoach van New York Giants volgens zijn eigen regels.

Brown wordt nu waarschijnlijk op de ‘injured reserve’ lijst geplaatst. Dit hoeft nog niet te betekenen dat hij het hele seizoen is uitgeschakeld. Ieder team mag voor één speler aangeven dat hij mag terugkeren van deze blessurelijst. Hij is dan overigens tot en met week 8 niet speelgerechtigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *