Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tebow, Young, Banks sneuvelen bij ‘Cuts’

De eerste ontslagen om de spelersselecties terug te snijden van 75 naar 53 spelers zijn rampzalig verlopen voor quarterbacks die hoopten op een tweede kans. Tim Tebow werd ontslagen bij de Patriots, Vince Young twitterde zojuist zijn congé bij de Packers en gisteren stond Matt Leinart alweer bij het grofvuil in Buffalo. Maar niet alleen de quarterbacks hadden pech. Linebacker Brian Banks werd ontslagen bij de Falcons en zag dat zijn Hollywood-comeback-script in het zicht van de finish door de versnipperaar ging.

Van alle ontslagen is die van Vince Young wellicht het meest verrassend. De Packers ontsloegen vorige week namelijk al de andere backup Graham Harrell. Voor de kenners het teken dat de voormalige first round draftpick van de Tennessee Titans zichzelf voldoende bewezen had voor een plaats bij de 53. Zaterdagmiddag twitterde hij echter dat hij ontslagen is.

Linebacker Brian Banks had op papier alles mee voor een plek bij de laatste 53 van de Atlanta Falcons. Na tien jaar onterecht gevangen gezeten te hebben, hoopte hij als 28-jarige rookie zijn NFL-droom waar te maken. Bij de Falcons speelde hij niet onverdienstelijk, maar niet genoeg voor een plaats in de selectie. Hij mag nog wel hopen op een plek elders, wellicht op de ‘practice squad’. Of de Hollywood-film over zijn leven nog doorgaat is nog maar de vraag, nu het gewenste happy-end niet lijkt door te komen.

Ontslagen Heismann’s
Het ontslag van twee voormalig Heismann Trophy winners (als College MVP) Tim Tebow en Matt Leinart lag in de lijn der verwachting. Tebow gooide in de laatste preseason wedstrijd weliswaar twee touchdowns, maar zijn dramatische optredens in de wedstrijden daarvoor hadden zijn lot al bezegeld. Voor Patriots hoofdcoach Belichick was het een interessant project, maar eentje die bij nader inzien toch te weinig zou opleveren. Tebow mag nu hopen op een herkansing in de UFL (als deze weer nieuw leven wordt ingeblazen) of in de Canadian Football League (CFL). In de NFL lijkt hij klaar te zijn.

Hetzelfde scenario geldt voor Matt Leinart. Hij was slechts zes dagen in dienst van de Buffalo Bills. Zijn spel in de laatste preseason wedstrijd was zo slecht dat de Bills hem absoluut niet onder contract wilden houden. Zelfs niet nadat ze hun beoogd starter Kevin Kolb met een hersenschudding moesten afschrijven voor het hele seizoen. In zes dagen had Leinart natuurlijk nooit een echte kans om zich het aanvalsplan eigen te maken, maar dit nieuwe mislukte hoofdstuk betekent waarschijnlijk ook een aftocht uit de NFL.

Zij kunnen zich troosten met de gedachten dat ze niet de enige zijn. Vermenigvuldig maar 22 spelers maal 32 teams en je weet hoeveel mensen deze dagen een uitkering mogen gaan aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *