Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gronk voegt zich bij de troepen

Eerder dan verwacht is New England Patriots tight end Rob Gronkowski begonnen met het trainen in volle uitrusting. Het favoriete doelwit van Tom Brady kende een offseason vol met blessures en operaties, maar zijn herstel lijkt nu voorspoediger te gaan dan gedacht.

Gronkowski kende het afgelopen jaar veel blessureleed. Tijdens het seizoen brak hij zijn onderarm en moest hij meerdere malen onder het mes. De revalidatie kwam echter pas heel laat op gang vanwege complicaties en infecties. In totaal waren er vier flinke ingrepen nodig om alles op te lossen en het revalidatieproces te laten starten. Toch bleken de blessuregoden nog niet uitgeraasd, want ook de rug van Gronk, waar hij tijdens zijn college-jaren al veel last van had, moest onder het mes. Lang werd gevreesd voor een late terugkeer, maar de eerste hoopvolle signalen kwamen vorige week, toen de Patriots besloten Jake Ballard en Daniel Fells te laten gaan. Ook het feit dat Gronkowski tot de 53-koppige selectie behoorde, in plaats van een plaatsje op de PUP-lijst te bezetten, stemde hoopvol.

Naar verluidt trainde hij een flink deel mee met de groep, maar haakte hij wel eerder af. Ook leek hij niet alles drills in volle snelheid af te werken. Toch mogen de Patriots hopen op een snelle terugkeer, misschien al wel in week 3 of 4. Collega Michael Hoomanawanui is ook blij dat hij op de weg terug is. “Gronk is een groot deel van ons team. Hij is een geweldige speler en een geweldig persoon om mee te hangen.” Op de vraag hoe Gronkowski er tijdens de training uitzag antwoorde de tight end: “Hij zag er goed uit. Hij leek bijna Gronk-esque.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *