Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Overtuigende seizoensouverture voor Bridgewater

Louisville heeft een hoopvol seizoen voor de school gisteravond met stijl gelanceerd. Heisman-hopeful Teddy Bridgewater gooide 5 touchdowns en miste maar vijf keer zijn receiver in een 49-7 overwinning van zijn school op de universiteit van Ohio.

Het was niet zozeer de vraag of Louisville ging winnen, maar met hoeveel. De ploeg van Charlie Strong is dit jaar ijzersterk en begon het jaar als de nummer 9 van de plaatsingslijst. De troepen worden aangevoerd door Teddy Bridgwater, de zeer getalenteerde quarterback van Louisville. Vorige maand liet hij zijn financiële toekomst verzekeren, maar op sportief gebied worden grote dingen van hem verwacht. Voordat hij in april richting de Draft gaat, en waarschijnlijk bij de eerste drie selecties zal behoren, gaat hij met de Cardinals op zoek naar Bowl-succes.

Tegen Ohio schoten Bridgewater en zijn kompanen uit de startblokken. Voordat receiver Damian Copeland in het tweede kwart een vangbare bal liet vallen, had Bridgewater al zijn negen passes geraakt en stond de ploeg al 14-0 voor. Er was toen al weinig eer te behalen voor Ohio, dat pas op het bord kwam toen de ploeg 42-0 achter stond. Bridgewater had toen al vijf touchdowns gegooid en zijn kandidatuur voor de Heisman maar eens verder aangescherpt. Met name zijn kenmerkende bootlegs waren effectief tegen de statische defensie van de Bobcats. Telkens vond de atletische spelleider zijn receivers achter de defensie en in de gaten die de unit van Ohio liet vallen over het midden.

Charlie Strong was natuurlijk prima te spreken over de prestatie van zijn ploeg, en met name over Bridgewater. “Hij bestudeert het spel en zijn receivers en kijkt goed wat de andere ploeg hem geeft. Het was een plezier om hem te zien spelen. Het is ongelofelijk om te zien dat hij steeds beter wordt”, aldus Strong, die wel ontevreden was over een aantal schoonheidsfoutjes van zijn ploeg. Zo kreeg de ploeg een pass interference-call tegen die uiteindelijk leidde tot de enige score van de Bobcats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *