Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pryor is de man in Oakland

Niet Matt Flynn maar Terrelle Pryor staat in week 1 under center voor de Oakland Raiders. Volgens bronnen dichtbij de Raiders heeft Pryor de voorkeur gekregen boven Matt Flynn. Raiders-coach Dennis Allen lichtte beide heren maandag in over zijn beslissing.

Flynn, de voormalige back-up van Aaron Rodgers, kwam dit offseason naar Oakland en begon aan het trainingskamp als eerste keus. Al snel bleek echter dat Pryor zijn goede vorm had gevonden en dichterbij de basis zat dan eerder gedacht. De jongeling, die vorig seizoen zijn eerste basisplaats na de blessure van Carson Palmer, was niet bepaald overtuigend in het voorseizoen, maar wist blijkbaar genoeg indruk te maken om een basisplaats te veroveren.

Voor Flynn is de degradatie een tegenslag. Een backup van Rodgers zijn is niet erg, maar vorig jaar werd hij tijdens het trainingskamp voorbij gestreefd door Russell Wilson. Dit jaar is dus wederom een rookie hem te slim af. De Raiders hopen maar dat Pryor net zo presteert als Wilson.

Pryor werd in 2011 door Oakland in de supplemental Draft gekozen. Hij was de laatste keuze van wijlen Al Davis, de voormalig extravagante eigenaar van de Raiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *