Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seminoles’ freshman Winston debuteert indrukwekkend

Er hing al een hype rond de jongeman, maar na zijn prestatie van gisteravond ging zelfs het woord ‘Heisman Trophy’ bij sommige optimisten over de lippen. Het debuut in college football van de veel geprezen ‘Famous’ Jameis Winston was zeer indrukwekkend. De jonge quarterback liet alle attributen zien die je nodig hebt om een succesvolle quarterback te zijn en leidde zijn team naar een 41-13 overwinning op Pitt.

Rust, precisie, een sterke arm, mobiliteit, visie: Winston liet het gisteren allemaal zien. De dual-sport threat van Florida State won  tijdens het afgelopen trainingskamp de strijd om een basisplaats van Jacob Coker, en het lijkt erop alsof hij die plaats voorlopig niet af gaat staan. Hoewel Pitt de eerste klap uitdeelde door na iets meer dan vier minuten een touchdown te scoren (Tom Savage naar Manasseh Garner) begon daarna de Jameis Winston-show. Drie touchdowns naar tight end Nick O’Leary, een touchdownpass naar Rashad Greene en een rushing touchdown gaven de jongeling een prima cv na zijn debuut op het hoogste college niveau.

Teamgenoten en zelfs tegenstanders zagen direct de klasse van ‘Famous Jameis’. Seminoles cornerback Lamarcus Joyner was echter niet verbaasd. “Het kwam niet als een verrassing. Ik zei voor de wedstrijd al tegen hem dat hij elke dag tegenover het beste van het beste staat. De manier waarop hij ons in trainingen uit elkaar scheurt, dan weet je dat hij het ook tegen iedereen in het land kan.” Pitt coach Paul Chryst was iets minder uitgelaten, maar niettemin onder de indruk. “Ik was zeker onder de indruk van hem. Hij was sterk in het maken en het verlengen van het spel.”

Jameis Winston werd zelf na afloop gevraagd of er ook nog iets misging maandagavond. “Ik werd gesackt. Ik hou niet van gesackt worden.” Duidelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *