Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 2 in teken van upsets

Any given Saturday. Dat moeten de teams gedacht hebben die afgelopen weekend besloten de wereld te schokken, en upsets te verzorgen in week 2 van college football.

#6 South Carolina ten onder

Jadeveon Clowney mag dan wel de beste college football-speler zijn, voorlopig lijken de South Carolina Gamecocks geen top-zoveel team. In week één was Clowney ‘underwhelming’, in week 2 hij meer zichzelf, maar was hij niet geconditioneerd om elke snap te spelen.

#11 Georgia bleek daarom te sterk: 41-30. Aaron Murray, quarterback voor Georgia, speelde haast foutloos. Hij eindigde de avond 17/23 voor 309 yards en vier scores. Rushend was er niets girly aan Todd Gurley, die dertig keer de bal droeg voor 134 yards en een touchdown.

Miami topt #12 Florida

De pracht van een rivaliteit! Miami’s gaafste winst in tijden komt ten koste van het als twaalfde gerankte Florida: 21-16. De game stond bol van grote (special) plays en goede defence, met die rivaliteit die zijn schaduw over de hele wedstrijd wierp.

Stephen Morris, quarterback van de Miami Hurricanes, gooide zijn twee scores in het eerste kwart. Collega Jeff Driskel bij de Gators liet zich tot twee turnovers verleiden, gooide slechts één touchdown , verloor een fumble en miste een vierde down.

Defence was dan ook niet het probleem vannacht: De Gators stopten de lijn dicht, Miami kon over de grond vrijwel niets halen met maar vijftig yards aan rushing offence. Florida’s 413 yards aan offence waren dan ook véél meer dan Miami’s 212.

Voor Miami betekent de winst waarschijnlijk een terugkeer in de top 25. Dat zou voor het eerst in ongeveer drie jaar zijn.

(So)Long, Horns: #15 Texas verliest ook

BYU 40, Texas 21 en de Longhorns kunnen de rush niet verdedigen. Dat zijn de zaken die vast staan, na Taysom Hill’s 259 yards en drie touchdowns van vannacht. En Hill is een quarterback.

Passend stelt Hill geen donder voor: 9/26 voor 129 yards en een interception. Hij beheerst de read option wel heel goed, en kon daarom voor de langste score door een Cougars-qb ooit rennen, een 68 yarder. Zijn 259 yards was ook het hoogste aantal ooit dat de Longhorns toe hebben gestaan, en dat zegt wat voor een team dat vorig jaar bij vlagen zo matig verdedigde.

#25 USC kan niet scoren

Een 10-7 uitslag bij college football is ongeveer zo zeldzaam als een grappige Seinfeld-episode. Vervelend als je dan ook nog aan de verkeerde kant van de score valt, zoals USC vannacht tegen Washington State.

Tre Madden droeg de bal 32 keer voor 151 prima yards, maar kon de endzone niet vinden. USC’s unieke twee quarterbacks-systeem lijkt niet te werken. Vond ook het publiek, aangezien het de energie vond coach Lane Kiffin flink te boe-en.

Cody Kessler ging 8/13 voor 41 yards en een turnover, zonder scores. Max Wittek passte drie op acht voor dertien schrale yards en een interception. USC’s enige score kwam op een run van Kessler. Ook ster-receiver Marqise Lee was rustig: zeven catches voor 27 yards.

(foto via Hurricanesports.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *