Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seahawks overtreffen Panthers dankzij Wilson’s arm

Quarterback Russell Wilson leidde de Seattle Seahawks, met een 43 yard pass op Jermaine Kearse in het vierde kwart, dankzij een touchdown naar de overwinning (12-7). Het is voor Wilson het tweede jaar bij Seattle en hij bewijst in deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen meteen dat hij de gave om close wedstrijden te winnen nog niet is kwijt geraakt. De QB was deze wedstrijd goed voor 25 op 33 passes en 320 yards.

De thuisploeg stond in het derde kwart nog op een 6-7 achterstand, omdat Panthers QB Cam Newton  in het tweede kwart een touchdown scoorde dankzij een pass op Steve Smith. De ploeg uit Carolina haalde ook de PAT binnen.

Aan het begin van het vierde kwart hadden de Seahawks alleen nog twee field goals van Steven Hauschka op hun naam staan (27 yards en 40 yards). De touchdown van de 23-jarige Kearse, de eerste in zijn carrière, draaide de uitslag op het laatste moment om.

De Panthers hadden ook last van een aantal blunders, met als hoogtepunt een opstootje dat veroorzaakt werd door defensive end Frank Alexander. Aan het einde van het tweede kwart besloot hij wat tikken uit te delen aan de offensive lineman Breno Giacomo, na een 13-yard sack tegen Seattle. Dat bleek geen goed idee, want surprise-surprise, een 15 yard penalty en Alexander kon van het veld vertrekken.

Armond Smith kreeg twee keer een gele vlag in het tweede kwart, omdat hij zich buiten de lijnen bevond. Dit kostte de Panthers nog eens 30 yards aan penalty’s. Al met al geen fijne eerste wedstrijd voor de ploeg uit Carolina, maar een fijn einde voor de Seahawks.

Foto via ESPN.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *