Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles schokken RG3 en de Redskins

Of je nu de Giants, de Cowboys of de Redskins koos als winnaars van de NFC East: Niemand had je voor gek verklaard. Tenzij je de Philadelphia Eagles koos. Toch staat juist die club fier bovenaan in de divisie, na een knappe winst over Robert Griffin III en de Washington Redskins: 33-27.

Washington scoorde als eerst op een fumble-return van DeAngelo Hall. Daarna: Fieldgoal, touchdown, safety en nog drie TD’s voor Philadelphia, op rij. Stand iets na rust: 33-7. Dan kun je als Washington nog zo je best doen, de tijd gaat dringen als je 26 punten goed moet maken.

Vooral als je moe bent. De Eagles hielden er een moordend tempo op na, gaven ook Redskins-spelers na de wedstrijd toe volgens center Jason Kelce. ‘ Ze zeiden: De volgende keer als we tegen jullie spelen, moeten jullie het iets rustiger aan doen.’

De Eagles runden meer dan vijftig plays voor rust. Ter vergelijking: De Minnesota Vikings runden 53 plays in de hele wedstrijd tegen de Detroit Lions.

Michael Vick deed het rustig aan: 15/25 voor 203 yards en twee touchdowns. Ster van de avond: LeSean McCoy. Die rushte de bal 31 keer voor 184 yards en een touchdown. Vick liep overigens ook niet onverdienstelijk: Negen maal voor 54 yards en de score.

Washington was onkarakteristiek slordig. Robert Griffin III ging 30/49 voor meer dan driehonderd yards, maar had net zoveel interceptions (twee) als touchdowns. Vorig jaar gaf hij de bal in het hele seizoen slechts vijf keer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *