Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Openingswedstrijd verliezen is Fataal

Zestien teams verloren in de eerste speelronde en volgens de statistieken bereiken hiervan slechts drie of vier teams alsnog de playoffs. Sinds een seizoen bestaat uit zestien wedstrijden (1978) bereikte slechts 23,7% van de teams de playoffs  na het verliezen van de openingswedstrijd. Wie worden de 23,7% deze jaargang?

Een valse start in de NFL is dus met recht een echte valse start. Al werden het afgelopen weekeinde wel twaalf van de zestien wedstrijden beslist met slechts één touchdown of minder. Het was dus aardig competitief en een verliespartij is dan wellicht minder uitzichtloos in jaargang 2013. Dit jaar zou dus wel eens het jaar kunnen zijn dat de 23,7% overstegen gaat worden.

Hopeloos lijkt het dan toch voor de Ravens, Vikings, Browns en Jaguars. Deze vier teams verloren als enige met meer dan zeven punten verschil. Als daar niet snel iets gebeurt, lijkt het seizoen al na één speelronde verloren.

Als ik dan ook vier verliezende ploegen die de playoffs nog wel gaan halen gok ik alsnog op de Packers, Bengals, Falcons en Bills. Ik had ook graag de Cardinals genoemd. Het spel van de nieuwe quarterback Carson Palmer daar was hoopgevend, maar de pech is dat met de winnende 49ers en Seahawks lastig zal worden de zesde playoff plaats te winnen.

Durft nog iemand anders de gok aan met nog 15 wedstrijden te gaan van de 16?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *