Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Er zit een steekje los bij Ndamukong Suh

Dat er spelers rondlopen in de NFL met wat ze in Amerika mooi omschrijven als ‘character issues’, is geen geheim maar de man met de grootste problemen om zichzelf onder controle te houden is waarschijnlijk defensive tackle Ndamukong Suh van de Detroit Lions.

Dit weekend liet hij weer zien waarom hij door velen wordt gezien als de smerigste speler uit de league. Op een interceptie van linebacker DeAndre Levy blokt Suh offensive lineman John Sullivan op een manier die absoluut niet door de beugel kan. Hij dook van achter in de knieën van zijn tegenstander. Een doodzonde in de NFL. De boete van 100.000 dollar die hij kreeg is de hoogste boete die ooit uitgedeeld werd aan een speler voor een incident op het veld.

Dit was niet de eerste keer dat Suh uit de bocht vloog. De tweede keuze uit de draft van 2010 heeft al een redelijk strafblad als het gaat om incidenten op het veld. Neem nu Thanksgiving 2011. De Lions spelen tegen de Packers als Suh het aan de stok krijgt met tegenstander Evan Dietrich-Smith.  Suh pakt het hoofd van zijn tegenstander, ramt deze drie keer hard tegen de grond en als hij wordt weggetrokken uit de situatie, schopt hij nog een keer na. Resultaat was een ejection, een fikse boete en twee wedstrijden schorsing.

Een jaar later, weer op Thanksgiving, is het opnieuw raak. Ditmaal spelen de Lions tegen de Houston Texans en is het slachtoffer quarterback Matt Schaub. De spelverdeler van de bezoekende Texans wordt tijdens de wedstrijd door Suh geschopt op een plek waar je als man liever niet geschopt wil worden. Resultaat is opnieuw een flinke boete maar ditmaal wordt hij niet geschorst.

Suh blijft, ondanks deze incidenten, één van de meest dominante defensive tackles in de NFL. Buiten het veld schijnt het een hele lieve jongen te zijn maar als hij zijn pads aantrekt en zijn helm opzet, verandert hij in een beest.  Nu vind ik het goed dat spelers het randje van het toelaatbare opzoeken en dat sommige spelers daar soms overheen gaan, wil ik best op de koop toenemen. Ik bedoel, het is tenslotte football en geen onderwaterhockey of snelschaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *