Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sanchez is ‘dood geld’ voor 2013

De carrière van quarterback Mark Sanchez bij de New York Jets lijkt voorbij. De spierscheuring in zijn schouder gaat waarschijnlijk leiden tot een duur plaatsje op de ‘injured reserve lijst’. Een operatie lijkt onvermijdelijk, al blijft Sanchez hopen op een wonderlijke herstel en weigert hij vooralsnog op de operatietafel te gaan liggen. Zie het als vluchtgedrag voor het einde.

Mark Sanchez op de blessurelijst is overigens ook een aardige aderlating voor de Jets. De spelverdeler staat op de loonlijst voor 8,25 miljoen dollar dit jaar. Geld dat als ‘dood’ beschouwd kan worden als Sanchez wordt afgeschreven dit jaar. Met de mogelijke toevoeging van de quarterback hebben de Jets in totaal ruim 14 miljoen dollar dood geld aan salaris. Dit is zo’n 12% van het totale budget en veruit het hoogste percentage van alle NFL-teams. Mismanagement?

Zover is het vooralsnog niet. Mark Sanchez hoopt dat fysiotherapie hem er nog bovenop kan helpen dit seizoen. Uiteindelijk zullen de Jets dus het laatste woord hebben. Zij kunnen hem natuurlijk gewoon op blessurelijst zetten. Een slimme pro-actieve keuze, want Sanchez gaat met zijn blessure om, zoals hij speelt: Twijfelachtig. In New Jersey kunnen ze beter zo snel mogelijk afscheid nemen van een quarterback die tegenover 68 touchdowns, maar liefst 69 interceptions zette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *