Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Defense sleept Patriots langs Jets

De New England Patriots hebben donderdagnacht ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen en opnieuw moest een divisiegenoot eraan geloven. Ditmaal was de ploeg van Tom Brady in eigen huis te sterk voor de New York Jets. In een matig duel wonnen de noorderlingen 13-10.

De last van het quarterbackschap van de Jets rust nu definitief op de schouders van Geno Smith. Voor de wedstrijd werd bekend dat Mark Sanchez er wel eens voor lange tijd uit kan liggen en dat betekent dan Smith zich de komende weken mag gaan bewijzen. Een kans om een mooie impressie achter te laten bij de fans had hij afgelopen nacht. De Jets moesten op bezoek bij de Patriots en wilden daar maar al te graag winnen na de krappe overwinning op de Bucs van vorige week.

De wedstrijd begon echter matig voor de bezoekers. Een prima run-fake van Brady verraste de complete defensie van New York. Aaron Dobson slipte echter alle groenhemden en kan simpel de endzone binnen lopen voor een 7-0 voorsprong. Het bleek echter een van de laatste wapenfeiten van de receivers van New England. Na het wegvallen van Zach Sudfeld en Danny Amendola bleven er vooral rookies over voor Tom Brady. De receiver met wie hij het meeste overweg kon bleek voormalig quarterback Julian Edelman. De Wes Welker look-a-like ving 13 ballen voor slechts 78, maar ving de ballen tenminste. De avond van Dobson en mede-rookie Kenbrell Thompkins werd gekenmerkt door gemiste kansen.

Die gemiste kansen bleken de opmaak voor een spannend duel. De Patriots kwamen niet in hun ritme en moesten vaker punten dan dat ze touchdowns scoorden. Toch bleef de ploeg steeds aan de leiding dankzij de defensie. Vier sacks, vier turnovers en prima spel zorgde ervoor Smith moeite had om de bal over de 50-yard lijn te krijgen. De keren dat het lukte was het wel steeds gevaarlijk. Uiteindelijk zorgde Bilal Powell voor het enige wapenfeit van de Jets door de bal binnen te lopen vanaf de 3-yard lijn. Smith kreeg laat in het vierde kwart de bal nog een keer in zijn handen, maar vond de betrouwbare handen van Aqib Talib in plaats van een van zijn eigen receivers.

Brady had het lastig om zijn targets te vinden en leek zeer gefrustreerd. Na de wedstrijd gaf de quarterback toe dat hij beter zijn emoties moet controleren, en gaf hij zijn receivers nog wel een compliment. “Het is onrealistisch voor hen om te denken dat ze hetzelfde kunnen doen als jongens die al 10 jaar mee gaan. Dat is niet wie zij zijn.  Ze doen hun best en ze werken heel hard en hebben de skills om het goed te doen.”

Foto: Yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *