Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Draait Door: Week 1

Op onnavolgbare wijze knoopt Gridiron het wereldnieuws van de afgelopen weken aan elkaar met actuele gebeurtenissen in de NFL. Als je nog geen conspiracy theorist was, dan word je het wel na het lezen van ‘Gridiron Draait Door’. Je weet immers nooit wat er achter die verdomde links schuil gaat.

We begonnen met het grootste nieuws van de afgelopen week. De Verenigde Staten en Rusland zijn het eens geworden over het verwijderen en vernietigen van de chemische wapenvoorraden van Syrie. Oorspronkelijk werd verteld dat President Obama er niet uitkwam met zijn Russische evenknie, maar de waarheid zou zo maar anders kunnen zijn. Ingewijden vertellen ons namelijk dat Roger Goodell samen met Obama bezig was om de Russen over te halen de pijlen te richten op Jacksonville Jaguars. Rusland zou daar op het laatst vanaf hebben gezien, omdat het Poetin duidelijk was dat Jacksonville Jaguars geen dreiging was. Over de grond niet. En door de lucht niet.

Om de aandacht enigszins af te leiden van de puinhopen van de eerste week van NFL Football -er werd gefumbled, intercept en gepunt alsof het een lieve lust was- besloot Goodell maar weer eens een bekend gezicht van stal te halen voor ‘Thursday Night Football’. Priyanka Chopra mag op donderdagnacht voortaan het publiek toezingen. En hoewel veel mensen die naam niets zal zeggen is Chopra een household name in Bollywood. De fraaie diva, van oorsprong een actrice, zingt ‘In my city’.

 

 

Je zou zeggen dat dit de Amerikaanse vaderlandslievende burgers moed in zou moeten luiden. Helaas was de glans er snel af toen de Jets en de Patriots elkaar op donderdagnacht hadden afgemaakt. Wat een drama voor de mensen die donderdagnacht met volle moed waren opgestaan voor het extravaganza.

Wat is er toch aan de hand met de aanval van de New England Patriots? Sterker nog, wat is er aan de hand met Tom Brady. De Patriots kwamen maar tot negen first downs. De punter -om maar een vergelijking te trekken- zette een team record door elf keer zijn schoen tegen het leer te zetten. Brady doet ondertussen alsof hij erbij loopt alsof hij elk moment van een brug af kan springen. Wellicht dat hij erachter is gekomen dat Gisele Bundchen het na twee kinderen wel even gehad heeft met de liefde. Brady stak in ieder geval voor de wedstrijd meer energie in zijn kind, dan in zijn team. En na de wedstrijd stak hij meteen de hand in eigen boezem, in plaats in die van Gisele (off-limits?) door te zeggen dat hij op zijn lichaamstaal moet letten.

Brady heeft gelukkig nog een streepje voor op Geno Smith, die in dezelfde wedstrijd meer weg had van deze Reggie uit ‘Bad Boys II‘. Smith had zo’n lange dropback dat zelfs de langeafstandswapens van Noord-Korea hem niet kunnen bereiken. Geno Smith had ongetwijfeld liever op Michael Vick geleken in de eerste helft van zijn wedstrijd tegen de Washington Redskins, zeker nu bekend is geworden dat de cheerleaders van de Eagles deze thuiswedstrijd met nieuwe uniformen uit de gate komen.

Wij zijn klaar voor Week 2. Nog een nachtje slapen! Wat een gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *