Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Hawks overklassen 49Ers

In de sterk geachte NFC West hebben de Seattle Seahawks de leiding genomen. Directe concurrent San Francisco 49ers hadden in Seattle niets in te brengen en werden met 29-3 verslagen. De Niners hadden vijf turnovers, een record onder hoofdcoach Jim Harbaugh. Vooral het defensieve achterveld van de Seahawks was heer en meester met drie onderscheppingen. 

Gooide quarterback Colin Kaepernick vorige week nog een recordaantal yards, deze week was het kommer en kwel. Drie onderscheppingen gooide hij. De dekking van de Seahawks was scherp, erg scherp en receivers wisten nauwelijks vrije ruimte te verkrijgen. De defensie maakte het hiermee de eigen aanval makkelijk. Vooral runningback Marshawn Lynch spon garen bij de geboden mogelijkheden. Hij ving een touchdown en liep er ook nog twee binnen.

Het lijkt erop dat er in Seattle een soort van kryptonite is voor de San Francisco 49ers. Vorig jaar leed de ploeg ook een dik verlies in de regenachtige stad. Overigens maakte het toen niet uit voor Kaepernick en de zijnen. Toen werd immers gewoon de Super Bowl gehaald. Voor nu lopen ze echter achter de Seahawks aan in de NFC West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *