Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Positivisme Dutch Lions geeft Nederland hoop

‘De kater komt later’, moeten de spelers van het nationale American football selectieteam hebben gedacht toen ze zaterdag als winnaars van het veld stapten. Want ondanks verschillende pogingen van onze journalisten om de Oranje helden wat quotes te ontlokken, werd er maar mondjesmaat geantwoord op indringende vragen. En geef ze eens ongelijk: de uitspatting in Warschau zal het Nederlandse American football nog lang koesteren.

Nederland won op Pools grondgebied met 14-37 en dat hielp de PR-afdeling van de AFBN zelfs om de wedstrijdtape van de friendly te slijten aan Fox Sports International. Of zij iets met de tape doen, weten we morgen. Ondertussen is de stemming aan Nederlandse zijde er niet minder om.

“De uitslag had hoger mogen zijn,” aldus Wouter van den Boogaard, die beaamde dat hij op zondagmorgen niet de meest aangewezen persoon was om antwoord te geven. “De Dutch Lions zijn bezig met iets moois. We hebben een goed programma in Nederland, dat ons weer op de kaart gaat zetten in de EU”, aldus de offensive lineman, die voor het eerst in jaren weer als offensive tackle werd neergezet.

Cornerback Calvin Dey verwoordde eenzelfde sentiment, maar was ook kritisch. “Als team hebben wij ons goed voorbereid op de wedstrijd. Vanaf de kickoff tot aan de tweede helft domineerden wij de wedstrijd en zetten wij de toon. Alleen gaven wij richting de tweede helft de wedstrijd uit handen en pakten de Polen her en der wat plays op ons terug. Overall geldt echter dat wij hier als klein kikkerlandje een geweldige prestatie hebben neergezet. Wij zijn klaar voor het volgende avontuur. Ongeacht wie wij voor ons hebben: we gaan er met z’n allen voor!”.

Ook Man of the Match Richard Bouthoorn kon zich vinden in de lovende recensies van zijn teamgenoten. “Dit is een onvergetelijke trip, die begon met de woorden van teammanager Claudio Bartolozzi enkele maanden geleden. Hij stelde dat er structuur en trots nodig was om de Dutch Lions te maken. Dit weekend vertaalt zich dat in een zeer goede wedstrijd in een zeer professionele omgeving.”

“Het belangrijkste is het gevoel dat iedereen heeft overgehouden aan deze wedstrijd. Je merkt dat de spelers en de organisatie stappen maken om de weg naar het WK voor A-landen voort te zetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *