Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gronk dichtbij terugkeer?

Het klinkt Tom Brady ongetwijfeld als muziek in de oren: de New England Patriots zijn optimistisch over de terugkeer van Rob Gronkowski. Sterker nog: de kans is 50/50 dat Gronk komend weekend al in gamepants rondhuppelt. En dat de Patriots dat hard nodig hebben is een understatement.

De veel geblesseerde tight end leek lang uit de roulatie te zijn, maar vlak voor het seizoen groeide het optimisme over zijn terugkeer. De Patriots lieten namelijk twee tight ends gaan en lieten Gronk op het lijstje van 53 selectiespelers die op gameday in actie kunnen komen. De afgelopen twee weken was dat bij Gronk niet het geval, maar volgens bronnen rond het team uit Foxborough lijkt de kans 50/50 dat Gronkowski tegen de Buccaneers zijn eerste speelminuten maakt.

De terugkeer van de Pro Bowl-tight end lijkt een zegen voor Tom Brady, die zichtbaar gefrustreerd is over de onervarenheid van zijn receivers. Afgelopen jaar verloor hij bijvoorbeeld Wes Welker (naar de Broncos) en Aaron Hernandez (in de bak) en moest hij zonder Gronkowski de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in gaan. Danny Amendola was een lichtpuntje in het corps, maar ook die raakte afgelopen week geblesseerd en miste de wedstrijd tegen de Jets. Met de rookies Dobson en Thompkins had Brady soms misverstanden en ook lieten de jongelingen vangbare ballen door hun vingers glippen. Alleen Julian Edelman leek het vertrouwen van Brady niet te beschamen. Hij ving 13 ballen en was zijn favoriete target die avond.

Gronk is dus meer dan welkom. “Er is maar één Gronk”, liet Brady zich maandag ontvallen en ook offensive coordinator Josh McDaniels liet weten dat Gronk lastig te vervangen is. “Als je hem hebt wil je hem zoveel mogelijk gebruiken als mogelijk is, als hij er klaar voor is en als hij kan bijdragen op de manier die we gewend zijn van Rob.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *