Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: Bengals herstellen zich tegen Steelers

De Cincinnati Bengals hebben zich gemeld als voornaamste kandidaat om de strijd aan te gaan met de Ravens om de hegemonie in de AFC North. Met 20-10 werden de Pittsburgh Steelers terug naar huis gestuurd tijdens Monday Night Football. Rookie runningback Giovani Bernard maakte met twee touchdowns het verschil en zou in het verdere verloop van de competitie zomaar de ‘missing link’ kunnen blijken om de divisie te winnen. 

De anders zo sterk geachte defensie van de Steelers werd overlopen door de Bengals. Ruim 400 yards bracht de thuisploeg aanvallend op de mat. En bovenal er werden geen fouten gemaakt. Fouten die de ploeg uit Pittsburgh wel maakte. Tot tweemaal toe werd balverlies geleden in een kansrijke positie. Beginnersfouten die de beginners van ‘Cincy’ niet maakten. Bernard maakte dus twee scores en rookie tight end Tyler Eifert had een vangbal voor 61 yards. Een actie waarmee hij de weg plaveide voor de 7 yards touchdown-run van de runningback in de eerste helft.

In de AFC North lijkt het na twee speelrondes al duidelijk dat de Bengals en de Ravens de strijd aangaan om de divisie. De Pittsburgh Steelers en de Cleveland Browns zijn allebei aanvallend ver ondermaats gebleken en lijken niet meer te kunnen bereiken dan een rol in de marge. De Cincinnati Bengals maken voor Gridiron.nl de beste indruk. De ploeg heeft zich duidelijk verder verbeterd, waar de Ravens hun best moeten doen om niet minder te zijn dan vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *