Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Manning verliest voornaamste bodyguard

Slecht nieuws voor de ‘blindside’ van Peyton Manning nu zijn left tackle Ryan Clady voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Een quarterback is zo goed als zijn ‘offensive line’ sterk is. Het verlies van de misschien wel de beste left tackle in de NFL en dus ook de beste uit de beschermende lijn van de Denver Broncos is een fikse streep door de rekening van de ploeg die zich na twee speelrondes als voornaamste titelkandidaat presenteerde.

In de eerste twee weken van het seizoen wisten de Denver Broncos aan de hand van Peyton Manning te winnen van de laatste twee winnaars van de Super Bowl. Zowel tegen de Baltimore Ravens als de New York Giants werd met ruime marge gewonnen. Een onderscheidende score in een competitie waar tot op heden een recordaantal van 22 van de 32 wedstrijden met maximaal een touchdown werden beslist. De meervoudige MVP kon daarbij redelijk vrijuit gooien mede dankzij Ryan Clady die zorgde dat niemand Peyton kon verrassen vanuit de blinde hoek.

De onbewezen Chris Clark krijgt de zware taak toegewezen om Ryan Clady te vervangen. Helemaal gerust is hoofdcoach Fox van de Denver Broncos er niet op. Voormalig Eagles en Colts left tackle Winston Justice is voor het minimum salaris van 350k dollar per seizoen gecontracteerd. Op het grote podium van Monday Night Football kunnen we aanschouwen of Clark de druk aankan. Gelukkig spelen ze tegen de Oakland Raiders. Een ploeg waar je toch niet heel veel van mag verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *