Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trent Richardson als ruilhandel naar Colts

In een verrassende move hebben de Cleveland Browns hun startende runningback verscheept naar de Indianapolis Colts. Trent Richardson werd vorig jaar nog als derde gekozen in de draft. Hij leek de toekomst te zijn van de ploeg uit de AFC North, maar zijn eigen toekomst ligt nu dus bij de Colts. Zijn nieuwe werkgever had hier een eerste ronde draftkeuze in 2014 voor over.

Met een nieuwe general manager en een nieuwe hoofdcoach waait er een nieuwe wind door Cleveland. Alle keuzes van hun voorgangers lijken hiervan het slachtoffer te worden. Trent Richardson vertrekt nu dus en de falende quarterback Brandon Weeden die vorig jaar als 22ste in de draft werd gekozen lijkt het volgende slachtoffer. De Browns lijken zich nu al neer te leggen bij een zwaar verloren seizoen en hebben hun pijlen gericht op de komende draft. De verwachting is dat ze zo hoog mogelijk willen kiezen om de best mogelijke quarterback binnen te halen voor de toekomst. Of dit zal slagen is nog maar de vraag, want het vorige management dacht vorig seizoen hetzelfde. Het resultaat hebben we gezien. Draftpicks lijken de mentaliteit niet te kunnen veranderen daar.

Ondertussen spinnen de Indianpolis Colts garen bij de malaise in Cleveland. In de aanval lag een gat over de grond, wat nu opgevuld wordt met Trent Richardson. De runningback kampte bij de Browns continu met blessures, maar liep op karakter toch onder meer 11 touchdowns binnen. Richardson komt bovendien in een aanval te spelen waar wel een goede jonge quarterback speelt. De tegenstander kan zich dus niet meer volledig op hem richten, wat het gemiddelde van 3,5 yards per run een flinke boost moet geven.

De Colts hebben nu naast de 1e keuze Andrew Luck ook de 3e keuze uit de 2012 draft binnen. Hiermee lijkt de jonge talentvolle ploeg zich op te maken voor een aanvallende hegemonie die meerdere jaren zou  moeten kunnen duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *