Bengals profiteren van Packers’fouten

De Cincinnati Bengals dachten ongetwijfeld dat ze jarig waren. De bezoekende Green Bay Packers gaven de punten cadeau en trokken hierdoor kort voor tijd aan het kortste eind met 34-30. Het scoren was mooi verdeeld. De Bengals maakten de eerste veertien punten, de gasten scoorden dertig onbeantwoorde punten, waarna het laatste woord was aan de thuisploeg met twintig punten.

De Packers begonnen al vroeg met blunderen. Nadat rookie runningback Bernard de Bengals op voorsprong had gezegd, werd de aansluitende aftrap losgelaten door de return man van Green Bay op de 2 yards lijn. Tweede runningback Benjarvis Green-Ellis had er weinig moeite mee dit laatste stukje te overbruggen voor een 14-0 tussenstand na vijf minuten spelen.

Green Bay leek hierna het lek boven te hebben. In het tweede kwart scoorde kicker Mason Crosby drie fieldgoals en wist de verdediging een touchdown te maken na een losgelaten bal. Na de thee leek ook de aanval te gaan lopen met twee zespunters. Na de dertig onbeantwoorde punten kwamen de fouten echter weer terug. Twee intercepties van quarterback Aaron Rodgers werden door de aanval van Cincinnati, aan de hand van de rossige Andy Dalton, omgezet in twee scores.

De laatste fout was echter de beslissende. Runningback Jonathan Franklin zag in het vierde kwart zijn heldenstatus na ruim 100 yards grondwerk en een touchdown, als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij liet de bal los, waarna cornerback Terence Newman uiteindelijk de bal oppikte, scoorde en bovenal de thuisploeg om de beslissende voorsprong wist te zetten van 34-30. De verdediging zorgde er vervolgens eigenhandig voor dat er geen comeback meer mogelijk was door de Packers.

Een belangrijke comeback voor de Bengals in een AFC North divisie waar ook de Browns en de Ravens wisten te winnen.