Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carolina Panthers maken Giants kopje kleiner

One way traffic vanavond in Carolina. De Panthers verslaan in eigen huis de New York Giants met maar liefst 38-0. Ondanks het gemis van drie basisspelers in de defensie waren de Carolina Panthers defensief superieur. Aanvallend krijgt Carolina, onder leiding van QB Cam Newton, alle medewerking van een zwakke New York verdediging. Het resulteert uiteindelijk in de grootste nederlaag voor Tom Coughlin ooit als coach van de New York Giants.

In de eerste helft beperkt de defensie van Carolina het aantal gewonnen yards van de Giants tot een schamele negentien. Eli Manning kent een bijzonder slechte start van de avond. Hij gaat in het eerste kwart maar liefst vijf keer tegen de grond door een sack van Carolina. Veel beter wordt het ook niet voor Manning die in totaal slechts 119 yards op het bord zet en een interceptie gooit.

Panthers QB Cam Newton bewijst vanavond dat er veel diversiteit zit in de aanvallen door de lucht van de Panthers. Hij verdeelt zijn passes voornamelijk over vier receivers. Newton vindt Ginn jr. voor een touchdown en maakt tweemaal connectie voor een score met LaFell. Over de grond loopt de aanval van de Panthers ook prima. DeAngelo Williams zet in 23 pogingen 120 yards op het bord maar een score blijft achterwege. Cam Newton en Mike Tolbert zorgen voor de touchdowns over de grond.

Deze overwinning komt Carolina, en met name hoofdcoach Ron Rivera, goed uit. Na vanavond lijkt een discussie met betrekking tot het aanblijven van Rivera voorlopig niet aan de orde. In de eerste twee seizoenen als hoofdcoach in Carolina startte Rivera respectievelijk 1-5 en 1-6. Een slechte start in dit seizoen zou hem wel eens de kop kunnen kosten. Er is dankzij vanavond genoeg potentie om dit seizoen verder op te bouwen.

Foto via SI.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *