Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cleveland verrast vriend en vijand

De NFC North is de enige divisie in football waarvan alle leden de afgelopen twee seizoenen de playoffs haalde. Volgens sommige experts is het de beste divisie in football. Minnesota bewees gisteren maar weer eens dat het dit seizoen zeker niet het geval is. De Vikings verloren in eigen huis van de Cleveland Browns met 31-27.  Wederom kon de aanwezigheid van Adrian Peterson niet verhullen dat ze in Minnesota echt op zoek moeten naar een betere spelverdeler. Christian Ponder was deze week goed voor een interceptie en een fumble maar het vervelendste is dat er op beslissende momenten geen chemie is tussen Ponder, zijn recievers en zijn offensive line.

Cleveland daarentegen  leek bevrijd van Trent Richardson. De derde keuze uit de draft van vorig jaar werd deze week naar Indianapolis gestuurd in ruil voor een  hoge keuze in de aankomende draft. Volgers van de NFL sloegen achterover want de vele analisten hadden verwacht dat Richardson, gelijk de legendarische Jim Brown, de Browns naar grote hoogten zou kunnen brengen.

Wel op het veld was Josh Gordon terug na een schorsing van twee wedstrijden en hij liet meteen zien wat een fantastische playmaker de Browns met hem op het roster hebben staan. Tien keer  wist third string quarterback Brian Hoyer de jonge reciever te vinden. De verrassende starter bij de Browns stal de show met accurate passes en niet alleen op Gordon. De voormalige backup van Tom Brady, toevallig de grote fan van de Cleveland Browns,  gooide ook twee touchdowns op tight end Jordan Cameron. De tweede in de laatste minuut om de wedstrijd in Minnesota naar zijn hand te zetten.

Naast een verrassend sterke aanval en een aantal leuke trickplays op special teams  beschikken ze in Cleveland over een aardige verdediging.  Leunend op de ervaren Paul Kruger en de talentvolle Barkevious Mingo hielden ze Adrian Peterson op 88 yards en een touchdown en waren ze goed voor zes sacks op Ponder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *