Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Comeback Dolphins verrast Atlanta

De Miami Dolphins hebben hun uitstekende start van het seizoen een prima vervolg kunnen geven. Tegen de Atlanta Falcons keek de ploeg lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist de ploeg in de laatste minuut alsnog de leiding te pakken. Het werd 27-23 voor de ploeg van Joe Philbin, die nu op 3-0 komt en een gedeelde eerste plaats in de AFC East bezet met de Patriots.

De cultuuromslag die dit jaar plaatsvindt bij de Dolphins is opmerkelijk. Kon het team vorig jaar met geen mogelijkheid het stadion vullen, dit jaar zit het Sun Life Stadium in Miami, Florida bijna helemaal vol. 70.660 fans zagen gisteren de wedstrijd tussen de Dolphins en de Atlanta Falcons. De outsider zit een andere flow als Miami. De opener in New Orleans ging verloren en ook vorige week was het verre van overtuigend wat de ploeg liet zien. Er werd wel gewonnen van de Rams, mede dankzij een prima eerste helft, maar niemand hield nog rekening met een eventuele comeback van St. Louis, die er in de tweede helft wel kwam en wat het nog even spannend maakte.

Het waren toch de Falcons die uit de startblokken schoten. De enige score van het eerste kwart kwam ook op naam van die ploeg, toen Matt Ryan Jason Snelling vond in de endzone voor een touchdown en een 7-0 voorsprong. Vroeg in het tweede kwart briedde Matt Bryant die voorsprong uit naar 10-0, voordat de Dolphins iets terug konden doen. Met name het grondwerk van de ‘Fins was indrukwekkend. Lamar Miller liet zijn wendbaarheid en snelheid zien en bracht de Falcons D in verlegenheid met enkele forse terreinwinsten. Het was echter Daniel Thomas die de punten pakte en zijn ploeg dichterbij bracht. Uiteindelijk wisselden beide ploegen nog fieldgoals uit voordat men aan de thee ging: 13-10.

Na rust waren het wederom de Falcons die mochten juichen na een touchdownpass van Ryan naar Levine Toilolo. Het gat was daarmee wederom 10 punten en dus moesten de Dolphins beginnen met een comeback. Die werd nog voor de start van het vierde kwart succesvol afgerond. Een fieldgoal van Caleb Sturgis en een laserpass van Ryan Tannehill naar Brian Hartline bracht de stand gelijk en dus volop spanning in het laatste kwart. Die spanning bleef tot de laatste minuut hangen. Bryant had zijn ploeg op voorsprong geschoten, maar Tannehill bracht zijn ploeg aan de rand van de endzone met minder dan een minuut te spelen. Onder grote druk van een volgepakt Sun Life Stadium bleef Tannehill koel en flikte hij de bal over een verdediger in de handen van Dion Sims voor de go-ahead touchdown. Een ware explosie van geluid en vreugde volgde in Miami, dat zich met de winst officieel gaat mengen in de discussie om playoffplaatsen.

Na de wedstrijd waren het vooral enthousiaste teksten uit de monden van de Dolphins, maar veteraan Brian Hartline bewaarde de rust. “Dit was een goede stap vooruit. De verwachtingen zullen blijven stijgen en hoge verwachtingen brengen het beste in je naar boven. We zijn er blij mee.”

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *