Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Thursday Night Preview: San Francisco @ St. Louis

Quizvraag die over een aantal jaar niemand meer goed beantwoordt: Welke ploeg had in 2012 het beste divisie-record in de powerhouse die de NFC West is? Antwoord: De Saint Louis mota-fuckin Rams.

De Rams gingen 4-1-1 in de divisie die naast hen ook de Seattle Seahawks en de San Francisco 49ers kent. Die laatste treffen ze vannacht in een ouderwets robbertje Thursday Night Football, en voor de Niners had de timing amper slechter kunnen zijn: Die staan niet lekker te ballen.

San Francisco verloor vorige week kansloos en afgetekend van de Indianapolis Colts (27-7). Colin Kaepernick ziet er een stuk minder majestueus uit in de encore van zijn break out-seizoen vorig jaar. Tegen Indy: 13/27 voor 150 yards en een interception. Volgens analytici beginnen defenses steeds beter ingespeeld en voorbereid te raken op de mobiele quarterback. Het lijkt Kaeps geen goed te doen.

Zowel de Niners als de Rams staan op één winst, twee verlies, momenteel. De Rams’ tegenstanders tot nu toe (Arizona, Atlanta, Dallas) steken mager af tegen die van San Fran: Green Bay, Seattle, Indianapolis. De Niners hebben toffere tegenstanders gehad, maar hebben twee dingen tegen zich werken: Historie en ‘vibe’.

De Rams wonnen vorig jaar één wedstrijd in overtime van de 49ers. Weken eerder speelden ze al gelijk, in de eerste draw sinds 2008 in de NFL.  En dat gelijkspel? Hadden ze ook moeten winnen. Een fieldgoal in overtime werd afgeblazen voor ‘delay of game’, een illegale formatie blies een 80-yard play van Danny Amendola weg. De Rams hebben de Niners’ nummer.

En de sfeer is niet goed in San Francisco. Frank Gore wil méér dan de elf carries die hij kreeg tegen de Colts vorige week, en is dus boos op coach Harbaugh. Tight end Vernon Davis en guard Mike Iupati zijn geblesseerd. Dat, en linebacker Aldon Smith is de zoveelste in een rij idioten die met een slok op drinken. Hij zit in rehad, momenteel.

Quarterback play

Kaepernick zit in een funk (drie touchdowns, 4 interceptions). Hij heeft al acht sacks genomen op 94 passes (8.5 procent), vorig jaar had hij er zestien op 218, iets meer dan zeven procent. Zijn gemiddelde is van 8.3 naar 7.3 yards gekelderd. Kaepernick lijkt kandidaat voor de Sophomore-slump bij een quarterback die geen sophomore is.

Sam Bradford, ondertussen, wil zich weer in de kijker werken voor een notering bij de top-zoveel quarterbacks in de league. Hij gooit de bal een idiote 47 keer per wedstrijd, wat zijn magere gemiddelde van 6.nogiets yards per attempt goedmaakt. Hij completeert meer dan 62 procent van zijn passes, met zes touchdowns en twee interceptions. Hij is, ter vergelijking, zes keer gesackt op 141 passes: Ongeveer vier procent.

Edge: St. Louis Rams

De Running Game

Gore mag dan klagen over zijn tekort aan carries, de Rams rennen de bal helemaal niet. Hun 57 yards per wedstrijd, 3.2 per carry, is het op drie na laagste in de league. Ze hebben net zoveel fumbles (één) als twintig-plus yard rushes, tot nu toe. Daryl Richardson is de go-to guy voor de Rams. Hij moet na dertig carries de honderd yard-barrière nog doorbreken, al speelde hij vorige week niet tegen Dallas.
San Francisco doet dat iets beter: 101 yards per game, vier yards gemiddeld, met al vier van die explosieve twintig-yarders. Dat is over het hele bord gemiddeld in de league, met de kanttekening dat Colin Kaepernick voor een heel groot deel van die yardage verantwoordelijk is.

Edge: San Francisco 49ers

Receiving Corps

Bij de Rams is Tavon Austin na een valse start in de league aan het bewijzen een heel leuk wapen te zijn voor Bradford aan de Rams. Austin heeft een team-high achttien catches met twee scores, net zoveel als Jared Cook en Austin Pettis. Het lijkt een kwestie van tijd vóór Chris Givens de endzone ving: Hij is de diepe dreiging voor Saint Louis met 9 catches voor 186 yards.

San Francisco speelt zonder Michael Crabtree. Anquan Boldin heeft na zijn monstergame in week één niet veel meer laten zien, en na Vernon Davis (negen catches, 118 yards) is het zoeken naar een ballenvanger van betekenis bij San Francisco.

Edge: St. Louis Rams

Defence

San Francisco is niet meer de Smash-you-in-the-mouth defence van vorig jaar. Toen:  306 yards per wedstrijd tegen (3e in de leage), 17.8 first downs per wedstrijd. Nu:  337 yards (twaalfde) en 21.7 first downs tegen, per wedstrijd. Dat heeft natuurlijk te maken met Colin Kaepernick en de offence die het moeilijk hebben, maar ook dan: San Fran is geen ‘must start’ in je Fantasy League meer.

Gelukkig voor hen treffen ze in St. Louis ook een matige D. Zij krijgen op zes teams na het hoogste yardage aantal tegen: Meer dan 390 ‘per’. Ze geven vijftig procent van hun first downs weg, slechtst in de league, en dat is natuurlijk per definitie de statistiek die je defence te lang op het veld houdt.

Edge: San Francisco 49ers

Voorspelling

Een close game, net als vorig jaar, waarin San Francisco aan het langste eind trekt. De statistieken voelen na drie weken nog erg onwennig, en het lijkt hoog tijd dat Kaepernick en San Fran weer een stap richting hun oude vorm maken. Controverse kan ook vóór je werken!

San Franciso 21, St. Louis 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *