Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TNF: 49ers herstellen zich in St. Louis

De San Francisco 49ers waren tijdens Thursday Night Football weer wél een schim van zichzelf. Tegen de St. Louis Rams kregen de Niners in het tweede kwart de geest op weg naar een 35-11 overwinning. Het herstel is essentieel voor de ploeg om de divisie bij te blijven bij de huidige NFC West leider Seattle Seahawks.

De Rams kwamen in hun eigen overdekte stadion met 3-0 voor na een fieldgoal. De 49ers waren in het eerste kwart zo slecht als ze de twee voorgaande wedstrijden waren. In het tweede kwart echter, herpakte de ploeg zich. Colin Kaepernick hervond zijn nieuwe favoriete doelwit Anquan Boldin. De derde connectie was er eentje voor een touchdown. Binnen de two minute warning vergrootte de ploeg de voorsprong ondanks twee reviews van de scheidsrechters die twee keer een first down ongedaan maakte. Ervaren rot, runningback Frank Gore, liep een 32 yards touchdown binnen.

In de tweede helft liep San Francisco verder weg met drie touchdowns. De defensie toonde zich hierbij wederom als zeer belangrijk met vijf sacks, een onderschepping en een fumble turnover. Het is nu wel zaak dat de 49ers het herstel doorzetten om nog van belang te zijn dit jaar in de NFL. De Rams blinken nog niet echt uit deze jaargang en aan deze overwinning is voor de Niners niet meer dan een belangrijke opsteker.

Free kick fieldgoal
Opmerkelijk was nog de gemiste ‘free kick fieldgoal’ vanaf 71 yards van Phil Dawson van San Francisco kort voor rust. De bezoekers hadden hiermee de speciale regels in de NFL opgeduikeld. Als je besluit via een ‘fair catch’ een punt kick niet terug te lopen, mag je een field goal poging wagen in de vorm van een aftrap. Dus zonder line of scrimmage. Phil Dawson faalde jammerlijk, maar ook de Rams maakten een fout. De regel is namelijk dat de tegenstander na zo’n gemiste free kick fieldgoal balbezit krijgt vanaf de plek waar de bal geschoten werd. De Rams hadden dus op de 39 yards lijn zelf nog een fieldgoal kunnen nemen. Receiver Austin Pettis wist echter niet van deze regel, ving de bal op in de endzone en liep deze 9 yards terug. Het loont toch om ook de extra paragrafen van het regelboek te lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *