Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Grotere rol Geraldo Boldewijn bij Boise State

Speler 1: 20 Catches, 323 yards, 16.2 yards gemiddeld met één touchdown. Speler 2: Achttien catches, 197 yards (10.9 ‘per’) met twee scores. Beiden luisteren naar dezelfde naam: Geraldo Boldewijn, de eerste die van dit jaar, de tweede anno 2012.

Na vijf wedstrijden in 2013 heeft Boldewijn méér geproduceerd dan in zijn vorige drie jaren voor de Boise State Broncos. De afgelopen drie seizoenen was Geraldo een eeuwigdurende belofte van ‘wat zou kunnen zijn’; dit jaar gebruikt hij zijn gestoorde snelheid en grote frame om méér plays te maken. Met een mindere quarterback, notabene.

Hij blockt op screenplays, hij verslaat diepe safeties. Hij laat nog ooit een bal vallen, maar er bestaat  geen twijfel over Bold’s gegroeide rol in het plan van de Broncos. Of dat bij NFL scouts op gaat vallen? Daar is het nog te vroeg voor, al zijn er via Titus Young, Austin Pettis en Tyler Shoemaker genoeg receivers de league in gekomen de afgelopen jaren.

De coaching staff bij Boise State. Die zien dagelijks de werklust die senior Boldewijn aan zijn teamgenoten laat zien. Geraldo volgt mede-Nederlander Ricky Tjong-a-Tjoe dan ook als captain voor de Broncos. Hij staat tegenwoordig media te woord, hij presenteert zich zoals Amerikanen dat doen: Correct, voorgeprogrammeerd en, als we eerlijk zijn, vrij nietszeggend. Maar wij genieten ervan: Nederland heeft lang niet zo’n high profile football-speler gekend.

Op zaterdag 12 oktober zijn de Broncos te gast bij Utah State. De Broncos komen van een 60-7 winst tegen Southern Miss waarin Geraldo een 42-yard touchdown scoorde en via een 50+ yarder een score van Jay Ajayi opzette. Utah State komt op zijn beurt van een 40-12 overwinning tegen San Jose State. Kick-off op 12 oktober om 2.00 uur ’s nachts, Nederlandse tijd.

(foto AP.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *