Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders doet stap terug

Aan de hand van een meerjarige visie probeert American Football Bond Nederland momenteel in allerijl een seizoenschema in elkaar te draaien. De bond heeft hierbij een aantal uitdagingen te tacklen in de Technische Vergadering. Zaken die ondermeer de revu passeren zijn hierbij de divisieindeling en de voorwaarden die aan elke divisie verbonden zijn. Het heeft er alle schijn van dat de Bond hierbij geen rekening meer hoeft te houden met de Lelystad Commanders. De Commanders doen op initiatief van het clubbestuur een stapje terug: in 2014 willen zij uitkomen in de tweede divisie. Een terugloop in jeugd bij Lelystad lijkt debet aan de gekozen degradatie.

De beslissing werd gisteren bij monde van hoofdcoach Erik Hagen bevestigd met een simpele: “Waar!”. De afgelopen jaren deed Lelystad een beroep op een vrij forse groep jonge spelers om meteen door te stromen naar het senior tackle team. Die koek lijkt nu op. Met Lelystad gaat er een fantastische American footballteam verloren aan het hoogste divisie: Lelystad was de afgelopen drie seizoenen een gevaarlijke playoffs-outsider. Twee jaar geleden liep de formatie nog op een haar na de finale mis, door Amsterdam Crusaders het vuur aan de schenen te leggen.

Hoe de toekomstige divisie-indeling er uit komt te zien wordt tijdens een Algemene Ledenvergadering op 9 november verder besloten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *