Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jaguars: ‘Stay classy, Denver’

Zoals u ongetwijfeld weet houden wij, van Gridiron, wel een flinke portie trashtalk. En welke sporters lenen zich daar beter voor dan de testosteron-bommen die elke zondag de stadions in de US of A vullen. Van de voet-speech van Wes Welker tot het eindeloze geblaf van Philip Rivers: het blijft een apart fenomeen. De Jaguars en Broncos, die komend weekend de degens kruisen in Colorado, hebben echter besloten het over een hele ander boeg te gooien.

Afgelopen zondagmiddag traden de Broncos aan tegen Dallas en het werd een spektakel van jewelste. 99 punten, spectaculaire catches, de traditionele cruciale fout van Romo, de historische start van Peyton en ontsnapping van de Broncos. De adrenaline gierde door het lijf van iedereen die iets met de Broncos had en zelf de avond erna was de vreugdestemming nog merkbaar en zaten er misschien zelfs een paar drankjes in. De social media-guru’s van Denver besloten een interessant feitje op ‘den Twitter’ te gooien. Denver scoorde die dag namelijk 51 punten: net zoveel als de Jaguars over het gehele seizoen. Dat moest in een tweet.

Het is natuurlijk een goed verpakte stomp onder de gordel. Tuurlijk, de Broncos zijn historisch goed. En tuurlijk, de Jaguars zijn historisch slecht (dat drukt zich uit in de spread van aankomend weekend: -28). Maar alles aan de tweet zegt arrogantie en minachting, iets wat we niet gewend zijn van professionele organisaties in Amerika. De tweet viel ook de internetredactie van Jacksonville op, die zich boven dit verbale geweld uittilden en een gevat antwoord hadden: “Stay classy, Denver”. De Broncos zouden zichzelf niet zijn als ze nog even moesten antwoorden dat het simpelweg de feiten waren (“No shots, just stats”) voordat beide ploegen zich weer met hun eigen zaken bemoeiden.

Op het veld zijn de Broncos natuurlijk superieur. Peyton Manning is bezig aan een historisch start en John Fox heeft zijn team op de rails, op weg naar een mooi seizoen. Jacksonville heeft een schrijnend gebrek aan talent en Mike Munchak besloot van het weekend dat Blaine Gabbert toch niet de optie was als quarterback en Chad Henne mag daarom van het weekend proberen in het spoor te blijven van Manning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *