Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: Falcons Onderuit Tegen Jets

De Atlanta Falcons zijn maandagavond in het eigen Georgia Dome voor de derde keer op rij onderuit gegaan. De New York Jets waren met 28-30 te sterk voor de thuisploeg. New York’s rookie QB Geno Smith laat tegen de Falcons eindelijk zien wat hij kan.

Smith staat op 11 turnovers (waarvan acht intercepties) en slechts vier touchdowns wanneer hij start aan de wedstrijd tegen Atlanta. Maandagavond was alles anders. Geno Smith is nu niet de kwakkelende rookie maar meer de stabiele veteraan die alles al eens heeft meegemaakt. Geen intercepties voor Smith en maar liefst drie touchdown passes. Als kers op de taart dirigeert hij de Jets in hun laatste drive naar een acceptabele veldpositie zodat Nick Folk kan aanleggen voor de winnende field goal. Folk trapt de bal over 43 yards tussen de palen door en de overwinning kan mee in de tas naar New York.

De Atlanta Falcons zijn zeker niet kansloos tegen de New York Jets maar op de beslissende momenten kan de ploeg niet doorpakken. Vlak voor rust is er zo’n situatie. De Jets hangen met hun kont in de eigen endzone en QB Matt Ryan probeert Tony Gonzalez te vinden voor een touchdown. De pass komt niet aan maar omdat Gonzalez wordt vastgehouden komt er een tweede kans. Om de laatste yard te overbruggen geeft Ryan nu de bal mee aan Jacquizz Rodgers voor een power run. De kleinste RB van de Falcons wordt opgevreten door de defensieve linie van de Jets.

Toch blijven de Falcons geloven in een positief einde van deze wedstrijd. In het vierde kwart loopt Rodgers de bal binnen voor een touchdown en even later vindt Matt Ryan Levine Toilolo voor een touchdown door de lucht. Hierdoor komen de Falcons zelfs nog op een 28-27 voorsprong. Zoals gezegd blijkt dit niet genoeg te zijn en nemen de Jets de overwinning mee naar huis.

De Falcons hebben nu een 1-4 balans en hiermee kunnen de Super Bowl aspiraties wel weer even terug in de koelkast.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *