Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jones out; Gonzalez op het blok?

De Atlanta Falcons begonnen het seizoen als een van de favorieten voor het bereiken van de Super Bowl. Na vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen lijken alle stoppen echter door te slaan bij de organisatie. De ploeg verloor vier van de vijf duels, zag zijn running back een lastige blessure oplopen en moet nu ook zijn beste receiver de rest van het seizoen missen. Julio Jones heeft namelijk een pin in zijn voet, die zijn vorige blessure oploste, gebroken en lijkt lang uit de roulatie te zijn. Het brengt interessante geruchten op gang rond de ploeg.

Niemand in Atlanta had gedacht dat het team er na vijf weken zo voor zou staan. General manager Thomas Dimitroff had zijn ploeg de afgelopen jaren met nauwkeurigheid samengesteld en met succes. De Falcons strijden namelijk al een tijdje mee in de top van de NFL en hebben een van de meest talentvolle rosters van de NFL. Het team beschouwt Matt Ryan als de nieuwe Peyton Manning, gezien zijn nieuwe contract, heeft een receiverkorps met naast Jones nog Roddy White, Tony Gonzalez en Harry Douglas, bracht dit jaar Steven Jackson binnen als running back en heeft een defensie waar je je in de NFL niet voor hoeft te schamen.

Toch lijkt alles binnen een paar weken als een kaartenhuis ineen te vallen. Jackson heeft last van zijn hamstring en hetzelfde geldt voor White. De backup van Jackson, Jason Snelling, ondergaat momenteel tests om te kijken in hoeverre hij herstellende is van een hersenschudding die hij afgelopen maandag opliep. Voeg daar de blessure van Jones aan toe en de offense van de Falcons wordt nogal eentonig met Gonzalez als enig echt wapenfeit.

De teneur heeft een fan- en mediaoffensief in Kansas City teweeg gebracht. In tegenstelling tot de Falcons zijn de Chiefs bezig aan een uitstekend jaar en hebben ze tot nu toe alle wedstrijden gewonnen (5-0). Aangezien de voormalige Chief Gonzalez dit jaar (waarschijnlijk zijn laatste jaar) mee wil doen om de prijzen schreeuwt half KC om zijn terugkeer in Arrowhead. Mike Smith, hoofdcoach van de Falcons, noemde de geruchten over een eventuele terugkeer van Gonzalez al ‘klinklare onzin’ en ook Gonzalez zelf wist van niets. Volgens Smith is Gonzalez ‘een integraal onderdeel van onze aanval’ en dat is eigenlijk nog een understatement.

Toch is de overgang niet geheel ondenkbaar. Gonzalez is 37 jaar oud en lijkt op de leeftijd te zijn om zijn pads aan de wilgen te hangen. De winnaar in de Amerikaan kan dit echter niet over het hart krijgen. Hij is een voorbeeldprof die leeft voor zijn sport en nooit een overgang zal forceren, maar misschien dat deze situatie zich juist leent voor het onmogelijke. Het is denkbaar dat Gonzalez er na dit seizoen mee stopt en Atlanta heeft het laatste seizoen van de tight end dan eigenlijk ter gronde geholpen. Misschien doet het management van Atlanta er wel slim aan om nu nog te cashen voor Gonzalez voordat het te laat is. Het is echter minstens net zo denkbaar dat ze het toneelstukje hoog houden en blijven gaan, alsof ze nog geloven in de titel. Smith lijkt voor het laatste te kiezen. “We zitten er nog steeds in. Er zijn nog elf wedstrijden te gaan. We focussen op onszelf en op wat we moeten doen om te winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *