Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Matchup met Matla: Romo een choker?

In ‘Matchup met Matla’ laat Pascal Matla zijn licht schijnen over een opvallende gebeurtenis in de NFL. Deze editie: is de kritiek op Tony Romo terecht?

—-

Op maandagochtend stonden er een paar berichten op mijn telefoon. “Romo… Wat een choker, weer heeft hij de wedstrijd verloren”. Op internet waren de commentaren niet minder. Toen ik vervolgens op internet las dat de Cowboys met 51-48 verloren hadden van de Broncos en Tony Romo meer dan 500 yards en 5 TD’s gegooid heeft, besloot ik om mij wat te verdiepen in deze wedstrijd en de prestaties van mijn voormalige teamgenoot.

De Cowboys hadden het maar te doen. De Broncos kwamen naar Dallas en zijn momenteel het beste team in de NFL. Maar de Cowboys hadden het perfecte gameplan. Hoe versla je Peyton Manning? Door hem niet op het veld te laten. En zo begonnen de Cowboys aan hun 7 minuten durende eerste drive, die afgesloten werd met een touchdown. Een paar minuten later kregen de Cowboys de bal terug na een turnover.

Romo maakte plays, bijvoorbeeld de 3rd and long scramble met een completion richting Witten voor een 1st down, waaruit later een touchdown volgde. BAM, 14-0. Peyton Manning deed toen wat Peyton Manning doet. Waanzinnig goede ballen gooien. Hij gooide ruim 400 yards en 4 touchdowns bij elkaar en bracht de Broncos op 48-48 met 2 minuten te gaan.

Romo had 2 minuten om vanaf eigen helft in field goal positie te komen en voor de grootste upset van dit jaar te zorgen. En toen… Toen volgde een onwaarschijnlijke interception van Trevathan, een linebacker van de Broncos. Totaal uitgestrekt wist hij voor zijn man te komen en al vallend de bal te securen. Dat won de wedstrijd voor de Broncos.

Tuurlijk gooit Romo de interception. Tuurlijk had hij kunnen wachten tot de volgende down en tuurlijk had hij die bal iets meer voor de man kunnen gooien. Maar Romo is een choker. Een choker die een franchise record zette met 506 passing yards. Een choker die als vijfde quarterback ooit meer dan 500 yards en 5 touchdowns in een wedstrijd gooit. Een choker die met een rating van 114 alleen Manning voor zich heeft in de seizoensstatistieken. Niemand hoor je over de defense, die ruim 500 yards en 51 punten opgeven.

Ik gun elk team een quarterback als Tony Romo, een quarterback die fouten maakt net zoals alle anderen, maar die nooit zal buigen en altijd zal gaan voor de winst. Ik ben benieuwd naar komend weekend, en naar hoeveel berichten ik maandag op mijn telefoon heb staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *