Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pittsburgh lacht, Geno huilt

Het lijkt erop alsof alle lofzang van de afgelopen week Geno Smith teveel is geworden. De jonge quarterback had een terugval in zijn ontwikkeling tegen de Steelers en kon niet voorkomen dat de Steelers er met de W vandoor gingen. Het werd 16-9 voor de mannen van Mike Tomlin.

0-4. Dat was het record van de Steelers voorafgaand aan het treffen met de Jets. Een ongebruikelijke slome start van Pittsburgh, dat met name defensief gezien flink heeft moeten inleveren. In de eerste vier wedstrijden wist het team geen enkele keer een turnover te forceren, het enige team in de NFL dat dat voor elkaar kreeg. Toch werd het niet de offensieve wedstrijd die sommige hadden voorspeld. Het waren fieldgoals die het spelbeeld regeerden. Nick Folk opende de score, maar Shaun Suisham maakte er in het tweede kwart drie op een rij en gaf de Steelers negen punten in de eerste helft. Nick Folk voegde er nog maar een fieldgoal aan toe vlak voor rust waardoor de spectaculaire score van 9-6 op het bord stond.

In het tweede bedrijf werd het spel niet veel beter, maar de Steelers wisten aanvallend wel iets te forceren. Emmanuel Sanders was namelijk achter de defensie van de Jets gekropen en Big Ben vond hem voor een 55 yard touchdown en een 16-6 voorsprong. Geno en de Jets konden daar maar weinig tegenover zetten. De schorsing van Kellen Winslow vanwege prestatieverhogende drugs had zijn uitwerking op de offense. Smith keek vaak de kant op van Winslow, maar moest het nu met de andere mannen doen en had daar minder vertrouwen in. De jongeling van West Verginia zag zijn passes tweemaal door geel-zwarten onderschept worden en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de bezoekers.

De Jets verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook een flink aantal belangrijke spelers. Bilal Powell, Clyde Gates, Kyle Wilson en Mike Goodson gingen allemaal onderuit en keerden niet terug in het veld. Ryan was nadien dan ook niet gelukkig, maar prees de Steelers. “Ze waren gewoon beter. We moeten consistenter spelen, natuurlijk. We zoeken die balans, maar hebben hem nog niet gevonden. Dat moet wel snel gebeuren.”

Foto: App.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *