Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Statement Seattle in Glendale

Het was de Seattle Seahawks er alles aan gelegen om de NFL in primetime te laten zien dat de ploeg favoriet is voor de titel. En dat lukte prima, al zorgde een af en toe slordige, maar verder spectaculaire, Russell Wilson ervoor dat de Arizona Cardinals nooit echt in de achteruitkijkspiegel verdwenen. In het University of Phoenix Stadium werd het 34-22 voor de ploeg van Pete Carroll.

De fysieke Hawks werden voor het seizoen al in de favorietenrol geduwt, maar kennen hier en daar een wisselvallig seizoen. Een showcase tegen de Niners en vernietiging van de Jaguars wordt bijvoorbeeld gevolgd door een narrow-escape tegen de Texans, dankzij Matt Schaub en de pick six van Richard Sherman, en een verlies in en tegen Indianapolis. Een constante factor die de Hawks wel hebben is hun fysieke spel en dat lijkt met name effect te hebben op de tegenstanders. Teams die tegen Seattle spelen hebben namelijk de week erop nog geen enkele wedstrijd weten te winnen. Het laatste voorbeeld is Indianapolis, dat op geweldige wijze won, maar de week erna onderuit ging in San Diego en maar 9 punten wist te scoren.

De Cardinals wisten zich vannacht in ieder geval weinig raad met de kolkende defensie van de Hawks. Ze waren letterlijk overal, zetten steeds druk op Carson Palmer en hadden alle receivers en running backs van de Cards in de tang. Het mag dan ook een wonder heten dat het bij rust slechtst 17-10 was, want daar zag het niet naar uit. Wilson had zijn ploeg met touchdown passes naar Sidney Rice en Zach Miller op voorsprong gezet, maar verloor daarna een fumble dichtbij zijn eigen endzone en gaf Arizona weer leven met het oog op de tweede helft. Rashard Mendenhall maakte van het buitenkansje gebruik en bracht zijn ploeg op aanvaarbare afstand.

In de tweede helft ging het echter hard achteruit bij Arizona, toen de defensie van de Hawks het tempo nog maar eens opschroefde en liet zien dat deze unit in de top van de NFL meedraait. Wilson vond Kellen Davis in de endzone, Carson Palmer vond Brandon Browner (inderdaad, cornerback van de Seahawks) en dat werd gevolgd door een touchdown van Marshawn Lynch: game over.

Na de wedstrijd was Pete Carroll een tevreden man. “Dit was best een gave avond voor onze ploeg. We wilden dit voor elkaar krijgen in een uitwedstrijd en dat goede gevoel van het winnen buitenhuis vasthouden.”

Foto: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *