Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

BCS: Bama 1, Florida State 2

De eerste ranglijst van de BCS is dit weekend verschenen en de kopposisitie is, zoals verwacht, voor Alabama. Wat er achter Alabama gebeurt is echter interessant, want niet het ongeslagen en dominante Oregon, maar het Florida State van Jameis Winston vindt zichzelf terug op plek twee. Het verschil tussen de twee ploegen is minimaal, maar het zal als een schop tegen het verkeerde been voelen in Oregon.

Na zeven weken spelen geven de BCS Standings een indicatie wie er in het voorste karretje zitten als het gaat om het kampioenschap. Hoewel Oregon de afgelopen absoluut domineerde, is het toch Florida State dat momenteel op de vitale tweede positie staat. Dit komt door de belangrijke winst die de ploeg behaalde afgelopen weekend. In Death Valley werd namelijk de thuisploeg, Clemson (de ploeg die toen nummer 3 was), compeet weggespeeld. Tajh Boyd was geen schim van de NFL-ready quarterback die we normaal zien, Jameis Winston liet zien waarom hij zo hoog wordt aangeprezen en Florida State liet geen spaan heel van de Tigers. Het werd 51-14 in het voordeel van de Seminoles.

De komende weken moeten de Ducks laten zien dat ze waardig zijn om te spelen om het kampioenschap. Ze spelen dan namelijk thuis tegen #12 UCLA en uit tegen #6 Stanford. Florida State heeft een minder lastig programma, want die ploeg heeft alleen in Miami nog een tegenstander die in de top 25 terug is te vinden. Mochten de Ducks ongeschonden uit de strijd komen, dan zullen ze meer punten vergarden dan de Seminoles en dus uiteindelijk op de tweede plek terecht komen.

Na de drie concurrenten vulden Ohio State en Mizzouri de top 5 op, met Stanford op 6 als eerste ‘1-loss’ team voor de perfecte Miami Hurricanes en Baylor Bears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *