Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Colts bezorgen Peyton eerste verlies

Perfect no more. De tot nu toe oppermachtige Denver Broncos liepen zondagavond tegen hun eerst verlies op. In Indianapolis maakten de Broncos teveel fouten en daar maakten de Colts dankbaar gebruik van. Het werd uiteindelijk 39-33 voor de thuisploeg.

Het beloofde een indrukwekkende wedstrijd te worden voor Peyton Manning. De man die zoveel jaren voor de Colts speelde kwam er nu toch als een Bronco. Een minutenlang applaus voor de wedstrijd liet echter zien dat hij nog altijd geliefd is onder de fans in Indianapolis. Toch ging Peyton een moeilijke middag tegemoet, want de Colts gebruikten veel druk op zijn gehavende offensive line om gaatjes te creëren. Het resulteerde in de eerste helft in twee fumbles van Manning, één voor een safety en een die de Colts op de rand van de endzone parkeerde en later zeven punten bezorgde. Met twee scores van Denver (Eric Decker en Julius Thomas) in de eerste 19 minuten leek er nog niet zoveel aan de hand, maar bij rust stonden de Colts toch 26-14 voor. Stanley Havili en Coby Fleener vingen de touchdown passes van Andrew Luck, die zijn ploeg daarmee op een comfortabele voorsprong zette.

Voordat Manning iets terug kon doen had Luck met een 10 yard run de score opgevoerd naar 33-14, maar zelfs daarna had Manning moeite met de constante druk van onder andere sackmachine Robert Mathis. Pas bij een 36-17 stand in het vierde kwart kwam de offensieve machine van de Broncos op gang. Eerst ving Thomas een 31 yard-bom van Peyton en even later rende Moreno de 36-30 binnen voor Denver. Het leek nog even spannend te worden toen de Broncos bij een 39-30 stand op de deur klopten, maar een fumble van Hillman binnen 5 yard van de endzone was de doodsteek voor Denver. Een laatste poging de bal terug te krijgen, een onside kick met 15 seconden te gaan, ging verloren waardoor de Colts hun thuispubliek konden verblijden met een hele mooie overwinning: 39-33.

Het was de derde prima overwinning van de Colts dit seizoen. Naast Denver werden ook Seattle en San Francisco al verslagen, drie van de sterkste teams in de NFL. Een minpunt is het feit dat deze mooie overwinningen werden afgewisseld met verliezen tegen de San Diego Chargers en de Miami Dolphins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *